onsdag 13 mars 2013

Bäva månde alla klimathotare!

Så här snart fyra år efter de första avslöjandena av det som nu kallas Climategate har så den sista koden släppts så att alla breven kan läsas. Ska bli intressant att följa denna utveckling. I korthet kan sägas att inga politiska eller ekonomiska ligger bakom att dessa brev nu släpps till allmänhetens fromma. Inte heller några konspirationer eller hackare ligger bakom brevsläppen. Det verkar vara ett verk av en "vänlig" själ som själv är verksam inom klimatforskningen. Läs själva det den person som gett oss climategatebreven skriver om varför han/hon gör så här:

Från brevet: Majority of the emails are irrelevant, some of them probably sensitive and socially damaging. … Yet it’s possible that the most important pieces are among them.  Nobody on the planet has held the archive in plaintext since CG2. … no conspiracy, no paid hackers, no Big Oil.  The Republicans didn’t plot this.  USA politics is alien to me, neither am I from the UK. … Briefly put, when I had to balance the interests of my own safety, privacy\career of a few scientists, and the well-being of billions of people living in the coming several decades, the first two weren’t the decisive concern. It was me or nobody, now or never.  Combination of several rather improbable prerequisites just wouldn’t occur again for anyone else in the foreseeable future.  The circus was about to arrive in Copenhagen. … We can’t pour trillions in this massive hole-digging-and-filling-up endeavor and pretend it’s not away from something and someone else. … It’s easy for many of us in the western world to accept a tiny green inconvenience and then wallow in that righteous feeling, surrounded by our ”clean” technology and energy that is only slightly more expensive if adequately subsidized. Those millions and billions already struggling with malnutrition, sickness, violence, illiteracy, etc.  don’t have that luxury.  The price of ”climate protection” with its cumulative and collateral effects is bound to destroy and debilitate in great numbers, for decades and generations.

Texten ovan är kopierad från TCS. Som sagt, vi får se framtiden an. Räkna dock inte med att svenska medier kommer att se med blida ögon på detta. De kommer förmodligen fortsätta sitt alarmistskrivande och blunda för dessa brev."Många människor intresserar sig alltför mycket för vad de har och allt för lite för vad de är."

Myten om de politiserade barnprogrammen

Det har rasat en diskussion i många år huruvida barnprogrammen på 1970-talet var politiserade och indoktrinerade barnen med diverse propaganda för Saken. De flesta har pratat om att det var den röda sidan som skulle ha stått för indoktrineringen medan några andra har sagt att den blå sidan stått för indoktrineringen. Jag skulle tro att det är viktigpettrar på båda sidor som på nåt sätt velat komma åt de som gjort programmen.

John Blund är förstås ett exempel på ett politiskt motiverat barnprogram, gjort som det var i Östtyskland och sålt till andra länder för en billig penning, även om jag har förstått att det fanns starka undertoner av kritik mot den östtyska staten inbäddat här och var i berättelserna.

Men det är ju barnprogram vi talar om. De ska vara roliga och informativa på samma gång. Jag kan förstå de som läser in politik i allt för de ser väl också partipolitik och politiska ideologier överallt. Men jag ser inte politik i vare sej "Vilse i pannkakan" eller "Trolltider". Jag ser snarare folk som ville underhålla barn och samtidigt ha kul själv. Att det förra programmet inte föll en sån som mej på läppen har mer med personlig smak att göra.

Nej, politik kan jag inte se i barnprogrammen. I alla fall ingen medveten sådan. Att man vill stå upp för den lilla människan, den enskilda gentemot de som vill en ont är en mer generell rättvisetanke, en icke partibunden politisk åsikt. Att man vill roa andra är inte politiskt bundet heller. Bara skoj. Men vill man se nåt finns det där, för alla som är villiga att hjärntvätta sej själva."Det finns TV-program så sliskiga att man borde varna folk med sockersjuka i förväg."

Tips för en god sömn

Ett bra sätt att somna fort och få en bra sömn, oavsett om du sover nattetid eller dagtid, är att intala dej själv att du är trött. Men låt det inte stanna där. Du bör låta dina ögon endast vara halvöppna och titta gärna snett ner, mot golvet eller nåt på ett bord. Prata även så släpigt du kan och undvik att göra några alltför ansträngande aktiviteter. Så ska du göra högst en timme innan du går och lägger dej. Läs gärna en bok i sängen sen och låt den liksom vagga dej till sömns. Prata så lite som möjligt med andra för pratet kan väcka dej till liv igen."Hela samhället borde ta en tupplur på eftermiddagen."

Populära inlägg