måndag 30 september 2013

Fotohörnan: Ett arrangerat foto

Det här fotot är arrangerat. Det är arrangerat i sån mån att jag fick tjejerna i affären att låtsas sälja kläder. Jag håller på att dokumentera hela verksamheten inom den organisation vi alla jobbar för och att sälja kläder är bara en liten del av hela verksamheten. Det här är inget officiellt foto och det kommer troligen inte att användas i den färdiga dokumentationen så jag kan lugnt säga att inget händer om jag publicerar detta foto nu.
"We don't make mistakes, we just make happy accidents"

Jag gillar köpcentra!

Det här är Kupolen i Borlänge, ett kombinerat mässcenter och köpcentrum som nyligen fått utökning med ett område där IKEA nu håller till. Det här låter kanske konstigt, men jag älskar såna här platser. Inte så mycket för kommersen och de välkalkylerade metoderna för att pracka på oss saker vi inte tänkt oss att köpa när vi äntrar en butik, utan för se och möta alla människor som lockas dit. Det är också väldigt kul att slippa tristessen i den lilla håla jag just nu bor i. Men även om jag bodde i Borlänge skulle jag ha samma inställning eftersom jag gillar stora platser med många människor som till synes planlöst söker en plats i tillvaron.

Det är människorna jag gillar, men det är också bra att ha köpcentra eftersom det finns ett utbud här som saknas på andra platser. Att de utarmar mindre städers centrala delar är beklagligt men det kommer faktiskt nya butiker till dessa delar, delar som inte har samma sorts utbud som säljs i ett köpcentrums butiker. Man får anpassa sej till den rådande situationen, vilket också händer i de områden som drabbas av ett köpcentrums närvaro i trakten. Sen att det är samma skräp, bara så mycket mer än vanligt, som i mindre butiker spelar ingen roll. Det viktiga är alla människor som hela tiden går att lura, en viss del av dagen. Det är den stora drömmen för många människor, att få handla var och hur de vill. Låt inte galningar få förstöra det med bakåtsträvande idéer om små snabbköp utan själ, för om det är nåt ett köpcentrum har så är det en själ. En korrupt och känslokall själ i vissa fall, men ändock en själ..."Congress shall make no law abridging the freedom of production and trade..."

Populära inlägg