tisdag 19 juli 2011

Några reflektioner över den nya nedskräpningslagen

Den trädde som bekant i kraft nu i juli och innebär dryga böter för den som ertappas med att slänga skräp på marken. Men vissa typer av skräp undantas. Vadan detta hyckleri? Men det är ändå gråzonerna som intresserar mest här. T ex: Om man ställer ifrån sej en burk eller nåt annat på marken i avsikt att plocka upp det igen men glömmer bort att man gjort det, är det då att skräpa ner? Om man tappar nåt som blåser iväg från en och ens chanser att hinna upp eller hitta detta något igen är nästintill noll, är det då att skräpa ner?

Om något ramlar ner på marken utan att någon rört vid det, är då den som stod närmast den skyldige? Hur ska detta efterlevas när farbror blå inte är i närheten, ska den skyldige hållas fast tills rätt myndighetsperson kan uppbådas och skriva ut böterna på 800 kr. Förresten, är det 800 kr per kastat skräp eller är det för alltihop om det är mycket?

Dessa politiker som ständigt kommer med sina grodor. Detta var verkligen en komisk sådan. Vad kan de tänkas hitta på härnäst?

Populära inlägg