tisdag 16 juni 2009

Återvinn inte - släng ditt skräp istället!

Den här artikeln skrevs redan 1995 men den är mer aktuell än nånsin. Jag proppar redan allt i samma säck och struntar i vad miljömupparna skriker om. Miljön klarar det ändå. Det är metaller och plaster som kan sorteras men det kan även användas i all oändlighet. Sälj det du inte vill behålla, släng resten!

Femtio miljoner flugor kan inte ha fel...

"Sverige måste visa ledarskap i klimatförhandlingarna", skriver tre herrar på DN debatt idag och sätter därmed tonen för ännu en del i det som har blivit politikernas och vissa journalisters skötebarn de senaste åren, nämligen klimatdebatten. Trots den stora allmänhetens ointresse, trots fildelningsdebatten och den påföljande diskussionen kring FRA och Sveriges önskan att vilja spionera på andra länders nättrafik framhärdar dessa kodbärare* med sin önskan att föra upp klimatfrågan, denna egentligen ickefråga, högst upp på agendan. Jag skrev tidigare i år om att klimatfrågan var en viktigare fråga för mej än FRA och fildelning. Nu måste jag nog inse att även om det är roligare att diskutera detta, som jag känner mej mer hemma i, så är nog ändå det andra ett problem mer angeläget att lösa, för oss alla. Jag röstade i alla fall på Piratpartiet, lika mycket för att ge stöd åt partiet och dess frågor som sådana som för att protestera mot de andra partiernas engagemang i klimatfrågan.

Men det verkar ju som om dessa tre herrar på DNs debattsida anser att de har opinionen med sej, och av vissa artiklar att döma där hjärntvätten fått blomma ut obehindrat verkar de ha fått barnen med sej, eller som Bjørn Lomborg beskriver det, skrämt dom. Vissa vuxna har också fastnat i nätet. Läs gärna kommentarerna till denna länk. Så, femtio miljoner flugor kan tydligen inte ha fel - ät skit! Vad var det Goebbels sa om lögner som upprepas gång på gång? Det stundande klimatmötet i Köpenhamn hoppas i alla fall jag blir en flopp. Det är mitt bidrag till sanningen. En sanning är i alla fall att nu är det bevisat att människan inte kan styra klimatet.


* Kodbärare är ett uttryck för personer som personifierar den dominerande kulturen i ett arbetslag och helst ser att andra arbetar som man själv vill. Det är myntat av en f d lektor och forskare vid namn Gerhard Arfwedson, född 1930.

Förresten verkar det finnas gröna pirater också...

Populära inlägg