onsdag 17 december 2008

Den SEGa byråkratins väg

Nu ska Segway upp i domstol. Detta tvåhjuliga fordon som ska vara så säkert och så svår att välta med håller på att välta alla byråkraters syn på fordon över ända. Att det inte är en moped, som polisen tycker, framgår ganska klart. Hur många mopeder håller precis över gångtrafikantfart och drivs med el? Vi får väl se hur byråkraternas väg blir. Krokig och snårig alldeles säkert.

UPPDATERING 081218: Nu har Vägverket gått ut med en rekommendation att en segway ska klassas som en cykel klass 2. Det innebär hjälm för alla under 15 år.

Vi äro tusenden...

Nu kan Mikael Wiehe och de andra dönickarna till artister som bara vill roffa åt sej pengar utan att ge konserter värda namnet dra nåt gammalt över sej. 700,000 svenskar fildelade i våras. Hot om lagstiftning skrämmer inte oss!

Nu ska EU bli klimatvänligt

Jakten på den förmenta förorenaren fortsätter, nu har Europaparlamentet antagit det klimatpaket som innebär minskade utsläpp av koldioxid fram till 2020. Av artikeln att döma gick det väldigt fort att rösta genom förslaget. Snabbmatsdemokrati, någon?

Det är mindre än 12 år till detta "magiska" årtal. Vi får väl se hur vädret är då. Samma som nu, är jag helt säker på.

En liten undran, som alltid, vad hände med farorna med bly, kolmonoxid, svavel och andra saker som bilar släpper ut och som direkt påverkar miljön?

Skeptiker måste förbjudas!

I BLT finns nu en debattartikel vars budskap är att skepticism gentemot den rådande klimathysterin är mer eller mindre förbjuden. Självklart måste sånt tystas ner. Tänk om det skulle vara sant att människan INTE är orsaken till att klimatet förändras! Vad skulle IPCC göra då? Återgå till att göra riktigt arbete om miljön som man gjorde innan? Nej, det går inte an. Tysta ner kritikerna bara!

Populära inlägg