tisdag 12 juni 2012

Medarbetare vid universitet fick sparken för sina åsikter i klimatfrågan.


Klimatfrågan är vår tids vattendelare och de som inte håller med åker ut. Demokratin gäller inte längre i ett samhälle där man MÅSTE hålla med, annars får man sparken. Jag cirkulerar denna länk i förhoppningen att någon läser det och även om man kanske inte håller med blir förfärad över att yttrandefrihet och demokrati inte längre är slagord som biter på Makten. 

Jag har länge haft känslan av att de som håller på AGW-tanken nu har blivit alltmer desperata när deras omhuldade tankegång, att människan orsakar en uppvärmning genom utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser, inte stämmer. Jag kan bara tolka denna aktion i USA som ett utslag av denna desperation. Demokratin är i stor fara om man kväser folks rätt att yttra sej, vad det än är man säger och hur man säger det. Gillar man inte en åsikt ska man tala om det men inte försöka tysta ner den eller ignorera den. 

Det är dags för oss alla att inse att dels är vetenskapen bakom AGW död och dels är frågan ö h t lika död. Det som återstår är retorik och halsstarrighet hos de som vägrar inse detta faktum. 

Andra frågor, som vad vi ska göra med ekonomin och de riktiga miljöfrågorna, är mer pressande nu och vi behöver krafttag för att avhjälpa dessa problem. Allt annat får helt enkelt stå tillbaka nu och möjligen löser de sej själva när vi väl fått ekonomiproblemets skepp på rätt köl, om vi får det. Jag har levt i snart 40 år men inte nån gång har jag hört att ekonomin skulle vara bra. Kanske är det också en chimär, för att få oss att arbeta mer?
"Det finns inget ont i kapitalismen. Det onda finns i det sätt som den används."

Apple och deras apparater


Det fanns en tid då Apple var synonymt med macarna, de där fantastiska datorerna som bara gick och gick tills de la av, till skillnad från många andra producenters datorer som kunde ha stora problem redan efter ett tag och lägga av redan efter några år. Visst fanns det dåliga äpplen bland macarna också men allt som oftast höll, och fortsätter hålla, bättre än många andras datorer.

Läste nu precis en rapport från Apples senaste presentation av nya mojänger och jag måste säga att bortsett från datorerna var det inte mycket jag kände igen från "gamla" Apple. Jag menar, jag känner igen alla termerna och själva språket men känslan, den där speciella Applekänslan fanns inte där. Den där känslan av att vi hade nåt oväntat att förvänta oss, den där känslan av att vara med om nåt extraordinärt. Den var inte beroende av vem som presenterade apparaterna. Även när Steve Jobs var VD för Apple och inte var där fanns känslan där. Nu verkar det som om datorerna fått stå tillbaka för telefonerna och deras mojänger och det är inte Apple. Kanske det kommer att bli Apple men det är inte det Apple jag är van vid.

För mej är Apple först och främst ett datorföretag som producerar datorer och operativsystem till dessa. Kanske är jag för konservativ eller fast i gammalt tänkande men det känns inte som mitt gamla Apple när man snackar om iPad och iPhone på samma vis som man förr talade om macarna och Mac OS X. Men jag antar att de nya proselyterna behöver sin del av kakan och då går det inte att komma med de gamla sakerna. Jag gläds åt Apples framgångar och har inga problem med att man gör produkter som inte direkt har med den traditionella kärnverksamheten att göra, jag säger endast att jag inte riktigt känner igen mej i den.

Hoppas inte Apple blir för stort, som Microsoft blev, och blir som en fartblind dåre i innerstan. Då kan det gå illa. Än så länge verkar man ha koll på det hela och Tim Cook ser ut att ha koll på saker och ting.

Vi får väl se vad de nya datorerna går för...
"Användare: Teknisk term i bruk av främst programmerare. Se även idiot. "

Populära inlägg