lördag 12 november 2011

Lördagstankar

Jag väntar med andäktig spänning på dokusåpan "Fru söker bonde". Det vore en trevlig upplevelse att få se vuxna kvinnor på fullt allvar leka med tanken att få vänstra. En annan dokusåpa som borde kunna slå igenom är "Riksdagen". Det går till som så att man röstar på den eller de som man tycker får ut sitt budskap bäst och sen vinner det parti som får flest röster av tittarna. Vad tror ni?

När vi skriver på våra bloggar och det sänds ut i cyberrymden utan att någon läser det, har det någon betydelse då?

TV-kanalerna är fulla av icke-program som vi matas med vare sej vi vill eller inte. De flesta av dessa står SVT och TV4 för. En del bra program finns där också förstås men inget jag skulle ligga sömnlös över ifall jag skulle missa nåt av dom. Exempel på dåliga program är alla dokusåpor, så kallade kulturprogram, Go kväll, Halv åtta hos mig, för att bara nämna några. Är det jag som är en snobb eller är smaken så olika från människa till människa?

Håkan Juholt klagar över att han placeras med SD vid debatterna i SVT. Jag tror skon mer klämmer över det faktum att Socialdemokraterna ännu inte fattat att de är i opposition. Men låt Juholt klaga. Detta förfarande spelar bara Fredrik Reinfeldt & co i händerna. Inte för att Alliansen är ett dugg bättre än de rödgröna men det håller dagens sossar borta från den innersta Makten.

En sista liten tanke: Om det nu finns ett liv efter detta varför kämpar då organismen så hårt för att stanna kvar i detta?

Länge leve tankarna i våra huvuden. Utan dom hade vi inte varit dom vi är.

"Beep!"

Orsakar Jupiter och Saturnus temperaturfluktuationer på jorden?


Här är en nyhet som troligtvis inte kommer dyka upp i DN, Aftonbladet eller SVD den närmaste tiden. Rubriken är lite missvisande men det handlar om att dessa båda planeter kan påverka hur magnetfälten från solen uppför sej och resultatet blir inte bara Aurora Borealis (norrsken) respektive Australis (sydsken) utan även i form av varmare eller kallare väder.

Problemet här är det vanliga, orsak och verkan. Det måste kunna bevisas empiriskt att detta påstående är korrekt. Det räcker inte med att det ser ut som om kurvorna följer varandra, det måste kunna verifieras genom experiment eller direkta observationer ute i rymden och bland molnen. Det är denna falska korrelation som fällt AGW-tanken, vilket dock inte dess tillskyndare vill erkänna. Tills vidare lägger vi denna hypotes till handlingarna och inväntar eventuella bevis för eller emot.

"Religiöst lidande är samtidigt ett uttryck för ett verkligt lidande och en protest mot ett verkligt lidande. Religionen är suckarna från förtryckta varelser, själen i en hjärtlös värld, och anden i en andelös värld. Den är folkets opium."

Populära inlägg