måndag 17 mars 2014

Dags att slå tillbaka?

Klimatfrågan har hittills styrts från officiellt håll av aktivister utan egentlig koll på vetenskapen. Det rör sej alltså om människor som tror att forskning handlar om spekulationer och tittande i kristallkulor för att se vad som händer i framtiden. De har tydligen börjat känna sin verksamhet bli hotad för många av dom har börjat ropa på att vi skeptiker och realister ska tystas, på det ena eller andra sättet. Men nu höjs alltså röster för att göra samma sak mot dessa alarmister.

Men hur göra då? Vi sitter inte på en massa pengar eller influenser som klimatalarmisterna gör. Inte heller har vi uppbackning av vetenskapsakademiernas ledning. Det är där problemet finns. Forskarna vågar inte säga sin mening eftersom alarmistiskt lagda aktivister har kidnappat ledningen för respektive akademi runtom i världen. Att klimatfrågan dock inte är nåt att hänga i julgranen framgår med all önskvärd tydlighet av tidningarnas debattsidor på nätet, där knappt en enda debattartikel den senaste tiden har handlat om klimatfrågan. En ledarartikel har skrivits, men det är ju från tidningens sida, inte nån som skrivit in.

Det som alarmisterna inte har förstått, inte många andra heller för den delen, är att vädret fluktuerar hela tiden. Det vi tycker är tidigt i förhållande till vad som sägs är egentligen fullt normalt. Det som sägs om trädens löv eller isarnas långvarighet är hävder från forna tider då det var kallare. Från medeltiden vet vi att andra förhållanden rådde så vi ska inte vara så snabba med att döma ut en vinter eller två. Kanske är det så att vi realister och skeptiker redan har slagit tillbaka - i det tysta. De av oss som verkligen förstått vad klimatet är för nåt har i det tysta sett till att klimatfrågan begravts djupt inne i allt annat.

Det finns viktigare saker att ta hand om i vårt moderna samhälle än att se till att klimatet, som vi ändå aldrig rår på ordentligt, blir åtgärdat. Det sköter sej självt. Vad vi borde satsa pengar på är att rensa upp våra kuster, våra flodstränder och våra marker efter allt skräp vi kastar ut efter oss. Vi i västvärlden har rensat upp när det gäller våra utsläpp från kraftverk, våra hem och våra fordon. Resten av världen har inte hunnit så långt än, men är förhoppningsvis på god väg att följa våra exempel. Hoppas de inte kastar yxan i sjön och hittar på vad vi nu gör i väst; vi kastar tydligen hellre en massa pengar i sjön - i klimatfrågans namn. Vi har slagit tillbaka i frågan om debattartiklar. Nu är det dags att rösta bort alarmisterna från våra olika parlament också."And now for the off button.
There it is!"

Populära inlägg