söndag 2 juni 2013

Sätt upp mej på din svarta lista, Barack Obama!


Klimatalarmisterna är uppenbarligen helt klart desperata just nu. Vädret vill inte samarbeta och folket tror inte på deras amsagor längre i samma utsträckning som för ett decennium sen. Därför vill man från den amerikanske presidentens sida nu införa en svartlistning av folk som är tvivlare, skeptiker och/eller realister vad gäller klimathotet. Man vill tydligen ha den här listan för att kunna stoppa yttrandefriheten bakvägen. I Tyskland verkar förfalskningar av biografier för forskare inte vara omöjligt.

Att det klimatfrågan är en politisk fråga, helt skild från vetenskapen, står alltmer klart. Vad som än händer med vädret och klimatet så inte kan ett antal avtal eller listor på oliktänkande förändra det. Det är sjukt hur desperationen hos vissa tar sej ett sånt konspiratoriskt uttryck. Men för all del, mina kära alarmister, låt konspirationerna flöda och sätt upp oss realister på era listor. Yttrandefriheten ska ni dock inte få stoppa. Vi kommer fortsätta kritisera era förhastade och högst ovetenskapliga beslut.

Vi har tiden och vetenskapen på vår sida. Ni har politiken och gaphalsarna. Vi kan nog vänta ut er..."Isn't it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?"

Fotosalongen: Skatungar

Skatungarna i trädet på gården börjar bli flygga och de hoppar omkring på gräset och gången. De verkar helt orädda, närmast naiva i sin inställning till oss människor. De sitter på gallret till portarna, går sakta nästan nonchalant omkring medan de ger ifrån sej små ljud som antyder att de vill ha mat. Snart kommer deras föräldrar att stöta bort dom men än så länge kommer dom att skämmas bort.

Men det är en farlig tid för ungarna. Det finns flera katter i grannskapet varav en nästan alltid är ute på gården. Men den är så domesticerad att jag inte tror att den vet vad den skulle göra med en skata om den fångade den.
"They get up early, because they have so much to do, and go to bed early, because they have so little to think about."

Populära inlägg