fredag 11 februari 2011

Kloka ord från en medlem av arten människa

Rubriken är inte ironiskt vald eller ens menad att vara elak på nåt vis. Jag menar vartenda ord och för den som inte förstår orden kommer här en liten förklaring. Det handlar om att jag tvivlar på att de Helene Bergman kritiserar är människor. De håller på att utvecklas till något väsensskilt.

Det handlar alltså om den bredsida författaren och radioprataren Helene Bergman levererar gentemot sina medsystrar vars åsikter hon inte alls känner igen sej i. Precis som första kommentatorn till Bergmans artikel skriver är Julian Assange en skitstövel som är van att få som han vill men nån våldtäkt var det inte frågan om. Det märks av det material som finns tillgängligt. Han lovade nog guld och gröna skogar men det blev korv med bröd vid första bästa korvmoj istället.

Dessutom stämmer ordet statsfeminism väldigt väl in på den stämning som råder i det här landet. Vi har tydligen inte längre rätten till vår egen sexualitet i det här landet. Staten ska bestämma var gränsen mellan tillåten och otillåten sex går. Det stämmer även in på många andra områden, t ex fildelningen, övervakningen av vår internettrafik som sker i terrorismbekämpningens namn. Det är absolut inte liberalism, ett ord som blir alltmer missbrukat och misshandlat i händerna på den nuvarande regeringen. Problemet är att oppositionen inte är nåt bättre alternativ, snarare tvärtom Totalitärt styre förekommer i alla ismer om förhållandena är de rätta. Med de rätta hotbilderna och de mest skumma ledarna är allt sånt möjligt.

Frågan är hur många som är kvar bland offentlighetens personer som fortfarande psykiskt sett hör till Homo Sapiens? Politikerna i regeringen verkar inte höra till det släktet.

En glädjens dag!

Semlor är godare än politiker...

Gratulera mej!

Jag fick äta semla idag som jag dessutom slapp betala för. Det är jag glad för och den smakade jättebra.

Å förresten, skräckkabinettets fulaste mask lämnar också sin plats till förfogande. Ännu ett elakt ansikte borta från den politiska scenen, i alla fall som det verkar just nu. Hoppas det blir ett bättre styre i framtiden.

Populära inlägg