måndag 5 mars 2012

Vad har hänt i den stora stygga världen?


Så, vad har hänt i den skräphög vi kallar världen under veckan som gått?

Sablarna skramlar igen, och det är än en gång Iran som är på tapeten (gott om metaforer i den meningen!). Israel gör fel som vill hetsa till krig mot Iran och Iran gör fel som ständigt håller på sin diktatur. Fast några riktiga demokratier finns inte Mellanöstern alls, vad än Libanons och Israels tillskyndare säger. En äkta demokrati tillåter inte förtryck av oliktänkande och att andra länder får lägga sej i en stats inre angelägenheter.

I Ryssland har det varit val och de röster som inte lagts på Putin har förstås placerats i första bästa dokumentförstörare.

Häxprocesserna fortsätter, trots att staten inte längre backar upp dom. Nu är det tokstollar i Borås som har försökt med exorcism. Att vanföreställningar av den här typen fortfarande får finnas är en gåta. Men det blir så när kunskap och sans får ge vika för fördomar och snabba konklusioner. Jag påminns om en textrad ur en låt av och med Rush:
"quick to judge
quick to anger
slow to understand
ignorance and prejudice and fear
walk hand in hand"

Det pucko som kom på idén att placera en vapendepå i närheten av ett sjukhus borde hudflängas. Den explosion som dödade 200 personer i Kongo Brazzaville borde helt och hållet skyllas på den eller de som kom på denna idioti.

Tja, det var lite av vad dumheter som inträffade förra veckan och som fortsätter att plåga oss i denna. Vi får väl se vad som händer fortsättningsvis, eller hur?

"Here's a joke for you: An Irishman walks out of a bar."

Populära inlägg