torsdag 6 februari 2014

Det är inte diskriminering bara för att det inte finns kvinnor överallt

Det här inlägget handlar egentligen inte om diskriminering per se, utan om att det blivit diskriminering för att ingen kommit på tanken att mer än ett kön skulle kunna vara med och "leka". De flesta uppfinningar som syns ute i samhället är skapade av män och har använts främst av män. De uppfinningar som är skapade av kvinnor har följaktligen mest använts av kvinnor. Det finns ett litet antal företeelser som skapats av kvinnor och män i samarbete och en av dessa saker har fått oerhörd betydelse för vårt moderna samhälle.

Min tanke är att bara för att det från början fanns män inom vissa arbetsområden har inget med vare sej biologin eller diskriminering gentemot kvinnor att göra, utan har med det faktum att inga kvinnor så att säga fanns tillhands när man skulle arbeta med den nya företeelsen. Gruvarbete var förr i tiden ett arbete som mest barn höll på med, mest för att de var de enda (förutom riktigt småväxta vuxna) som kunde ta sej in i gångarna och både kvinnor och män höll på med detta i många delar av världen. Att vi idag ser män som gruvarbetare beror väl mest på kvinnorna slutade jobba där.

Spårvagnsförare, tågförare etc inom städerna var män just för att inga kvinnor fanns tillhands. De kom så småningom, inte främst på grund av att bolagen inte ville bli anklagade för diskriminering utan för att de ville ha ett snyggt ansikte utåt. Att de kunde köra lika bra som männen har inte med saken att göra. De är alla människor som kan lära sej nåt. Diskriminering blir det först när vissa män inte kunde acceptera att kvinnor tar för sej. Detta är samma sak som främlingsfientlighet och likt den bottnar denna i avundsjuka för att man själv har tillkortakommanden som heter duga.

Att det finns fler män i de flesta områden beror inte ursprungligen på diskriminering, utan på att de flesta män är mer utåtriktade. Kvinnor förväntas historiskt sett de senaste 300-500 åren, inte av män faktiskt, inte vara lika utåtriktade och ska vara mer medlemmar av "den grå massan". De som ändå sticker ut gör det med den äran. Alla som vill ska få sticka ut, ingen ska få hindra en att göra det. Det var inte diskriminering från början, det har blivit det när kvinnor har velat vara med i leken och blivit nobbade.

Men skam den som ger sej. De kvinnor som slår sej in på det traditionellt manliga områdena är verkligen att gratulera, framför allt om det sker utan att skrika om diskriminering för då sker det på individens villkor och i slutändan för allas bästa. Det är min syn på saken. Den skiljer sej absolut säkert från andras syn, men här är det jag som skriver så det så. Alla får och ska göra sitt bästa, för det är vår förbannade rätt att göra det."If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives.
Do good anyway.
"

Populära inlägg