lördag 18 april 2009

Kom inte och sjung vindkraftens lov här!


Så här går det till när ett vindkraftverk går sönder. Flera inlägg har påpekat vindkraftens tillkortakommanden så nu borde även politiker börja dra öronen åt sej istället för att bygga mer av dessa gigantiska jordfräsar.

Telia, släng våra IP-adresser!

Nu trotsar fler internetleverantörer IPRED-lagen och sparar inte IP-relaterade uppgifter om sina kunder. De gör helt enkelt en tolkning av en tidigare lag som talar om att man inte får spara IP-adresser om sina kunder. Samtidigt kommer gårdagens lilla försök att föra oss tillbaka till 800-talet att få konsekvenser för dagens politiker, som redan har sina fingrar för djupt i bolagens kakburkar. Så nu bör fler internetleverantörer följa Bahnhof och AllTele, alltså att göra samma tolkning av lagen jag nämnde ovan och slänga IP-adresserna när de inte längre är relevanta.

Folk är trötta på klimattramset

Mycket bra skrivet! Nu är det dags att ta itu med RIKTIGA problem såsom ekonomin och hur vi ska göra för att internet inte ska hamna i företagens och myndigheternas klor.

Livsmedelsverket taget med byxorna nere

Tidningarnas tid som opartiska nyhetsförmedlare är för länge sen förbi men nu för tiden är de synnerligen partiska. Man tiger ihjäl fakta som visar att klimatet inte styrs av människan och - framför allt struntar man i att Svenska Livsmedelsverket (SLV) avslöjades med att fuska med studier om mättat fett, som visat sej vara nyttigt för oss. Men pressen är inte intresserad av sådant som är viktigt för vår överlevnad.

"Det förefaller uppenbart att man i såväl lokal som riktäckande svenska press är betydligt mer intresserad av vem som vinner Melodifestivalen än huruvida ett svenskt statligt verk allvarligt missleder oss beträffande våra matvanor!"

Så skriver Sven Erik Nordin och jag håller med honom. Om det är så här pressen ska reagera varje gång vi vanliga dödliga vill bidra till nyhetsflödet är det inte mycket bevänt med Aftonbladdret, Sexpressen och Dagens Töntigheter.

Populära inlägg