fredag 21 mars 2014

Dagens dummaste påstående

Av alla tokerier som kommer från klimatalarmisternas läger så måste följande vara något av det löjligaste som nånsin yttrats: Vi har svårt att hitta det försvunna planet från Malaysia på grund att våra koldioxidutsläpp har gjort vågorna grumliga! Här sitter jag nu och bara skakar på huvudet av djupaste misstro. Hur mycket dravel ska man behöva stå ut med egentligen?


"Men seendet är inte allt"

Dumheter världen över

Fått lite för mycket innanför västen och ville sej på styva linan inför kollegerna, va? Civilklädd polischef gick för långt i sin behandling av vad han trodde var en misstänkt i ett rån som misslyckats. Sen vill hans befäl tona ner det hela och säger att det inte var så farligt. Nåväl, det finns värre saker i den här världen än inkompetenta poliser som borde sitta bakom ett skrivbord där de inte kan skada någon, vare sej fysiskt eller psykiskt.

Flight MH370 är på mångas läppar sen det försvann för någon vecka sen. Alla möjliga teorier har framförts. Att utomjordingar skulle ligga bakom är en av de mer tokiga. Här är en sån artikel. Det är ju förstås från en skämttidning, men såna teorier dyker alltid upp när nåt sånt här händer. Den mest plausibla teorin är den enklaste, att nåt gick sönder ombord och piloterna försökte ta sej tillbaka. Vad som hände sen kan vi bara spekulera i.

I Ukraina och Ryssland börjar allt mer likna en fars, eller en såpopera som ska likna verkligheten. Frankrike ska skicka flygplan till området om så behövs. Det som startade det hela, ett avtal som skulle göra Ukraina till en del av EUs maktsfär, har nu skett trots Rysslands protester. Nu blandar också de som delar ut kredit- och betalkort sej in i maktkampen. Kunder i Rossijabanken får inte längre använda sina kort. Mannen i bilden ovan, Giorgio Tsoukalos, skulle nog kunna hitta en utomjordisk konspiration här. För inte är dessa händelser av denna världen inte. Kanske är det dom där ödlemänniskorna vissa svamlar om som ligger bakom.

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan måste passa sej jävligt noga. Hans maktfullkomliga agerande nyligen, då han fick igenom en blockad av Twitter, kan slå tillbaka, hårt, mot honom själv. Att hota med att blockera hela internet är inte bara ofruktbart, det är att tigga om att bli störtad, för att inte säga att det är så reaktionärt att han ska skatta sej lycklig om han får behålla makten efter nästa val. Om han inte riggar det som han gjorde med det förra. Kanske kommer det parodier på nätet på Erdogan som det nu förekommer på Putin?"You've got your orders better shoot on sight 
your finger's on the trigger but it don't seem right"

Gott & blandat om klimatfrågan

Idag är det så mycket klimatrelaterat att jag snor namnet från en känd godispåse helt skamlöst och presenterar nyheterna. Steve Goddard skriver på sin twittersida: "Oil and gas companies are funding global warming BS, because it is used as a weapon against the coal industry. More business for big oil." Att olje- och gasbolagen vill ha bort kolbolagen är inte så konstigt. De vill ju tjäna pengar, och det bästa är förstås då att anklaga konkurrenterna för att vara ohederliga och miljöfarliga. Alltmedan de själva är lika rena som nyfallen snö.

I Sverige fjantar man till det som vanligt. Våra hemförsäkringar ska bli dyrare på grund av dessa klimatförändringar "expertisen" älskar att pracka på oss. Man kan undra om inte första april kommit lite för tidigt. I USA ser en delstat, North Carolina för att vara exakt, till att gömma data som har med klimatet att göra. Varför då, om man får fråga? Är det för att sandslottet hela klimatfrågan är byggd på inte ska sköljas bort?
Bild av Josh för Wattsupwiththat.
Även om jag inte är helt säker på det, tror jag chansen att hitta utomjordingar som tror på Jesu uppståndelse är större än att hitta absoluta bevis för att vi människor ligger bakom klimatförändringarna de senaste 100 åren."Don't let the sound of your own wheels drive you crazy"

Populära inlägg