måndag 18 november 2013

Hur marknadsföra sej själv?

Jag ser på andras bloggar, hemsidor och annat hur de skriver och och försöker överföra det till min blogg. Jag tycker visserligen om att skriva, men inte om mej själv och definitivt inte om hur jag lever mitt liv. Det är inte så att jag är osocial, antisocial eller nåt, det är bara det att jag inte känner mej riktigt komfortabel alla gånger med att berätta om mej själv. Så vad göra för att marknadsföra sej själv utan att berätta för mycket? För lite ska väl andra få dra ur mej, eller hur?

Men marknadsföring handlar inte alltid om en själv som person, utan lika mycket om vad man gör. Hittills har detta bestått i att jag skriver här på min blogg, visar lite foton jag tagit, skriver texter om mina favoritämnen samt skriver arga inlägg om det som irriterar mej. Mer än så har jag inte tyckt att det behövts mer än så. Men så fick jag känslan av, eller snarare kände behovet av, att hävda mej på världsscenen på nåt vis. Inte så att jag har ambitioner att bli känd, tvärtom. Jag vill absolut inte bli nån celebritet. Jag är nöjd med min lilla utkarvade nisch i tillvaron.

Det jag vill ha här i livet är nån form av uppskattning, en bekräftelse på att det jag gör duger. Till och med kritik som går ut på att det jag gör är bra, men att jag skulle kunna göra bättre är en klar indikation på att jag gör nåt som uppmärksammas av andra. Det duger åtminstone, även om det kunde göras bättre, även av mej. Det skulle kännas skönt att få den sortens erkännande.

Hittills har jag bara tagit upp en önskan att kunna visa upp mer av mej själv. Men jag vet ju inte hur jag ska göra för att bli bättre på marknadsföring. Bara vara sej själv är nog inte nog alla gånger för då får folk nog av mej. Ska man överdriva för att förhärliga sej själv? Ska man vara ärlig? Ska man vara lite av varje? Ska man ha med ett mariachiband för att visa en annan sida av sej själv?
Bild från Mexolindomariachi.com.
Kanske kan nån läsare hjälpa till med marknadsföringen av min blogg, utan att jag för den sakens skull behöver bruka kulturellt och emotionellt våld på mej själv?
"No matter what, the very first piece of social media real estate I'd start with is a blog"

Populära inlägg