lördag 7 augusti 2010

Min nya bilderblogg

Nu gör jag reklam för min nya blogg som enbart ska handla om foton jag själv tagit. Jag ska försöka samla de viktigaste bilderna från eget avtryckarfinger under ca 30 år.

Min värld i bilder

heter den och ni är välkomna att titta, tycka och/eller ignorera.

Varför slutar hjärnorna fungera?

Läste alldeles nyligen ansvarig minister för migrationsfrågor Tobias Billströms (mannen med det eviga gymnasieskoleutseendet) inlägg på Newsmill om romer. Det var som vanligt när en minister oavsett regering uttalar sej om människor från andra länder. Ett försiktigt svassande kring het gröt och en svada om tiggeri. Som om ALLA romer tigger. Har herr Billström aldrig hört talas om systrarna Katarina och Rosa Taikon? Främlingshatarmobben som övertolkar allt kritiskt som sägs om migration gick som vanligt igång. Annars så välfungerande hjärnor verkar stänga av så fort ordet romer kommer på tal. Då är det fritt fram helt plötsligt att låta ens motvilja komma fram. Man får vibbar av Bert Karlsson som ville porta alla romer från Skara Sommarland på 1980-talet när han var chef där bara för att en familj, EN familj, stal från besökarna. Kollektiv bestraffning hör hemma inom säkerhetstjänster, diktaturer och teokratier, inte i den verkliga världen. Bara för att en grupp eller en individ gör nåt dumt innebär det inte att alla är sådana. Dessutom kan man ju fråga sej varför de som gör sånt här egentligen gör det. Varför är ett ord som alldeles för sällan tas upp i såna här sammanhang.

Några kritiska röster hörs förstås men de drunknar i den flod av hat som väller fram. I alla fall får jag den uppfattningen. Men det är bra att alla inte slutar tänka kritiskt.

För att förekomma eventuella kommentarer, nej, jag tycker inte om tiggeri. Det är en sorglig följd av att man inte har några pengar att röra sej med. En del tigger hellre än går till socialen. Men det är egentligen samma sak och man får mer pengar den vägen än genom att sitta och ta upp plats i tunnelbanan eller på gatorna.

Till alla er som "hatar" andra människor bara för att de inte är som ni är: var glada att ni inte är måsar för då hade jag verkligen hatat er.
-------------------------------
På annat håll noterar jag att den annars så klurige komikern Bill Maher är AGW-anhängare. Synd, för hans åsikter är i övrigt rätt bra. Visst, vi förstör världen på olika sätt och vis men egentligen inte mer än andra djur i förhållande till vårt antal (skarvar kan ödelägga hela öar, elefanter hela skogar, lejon kan ta död på hela populationer med antiloper) och vi kan inte påverka klimatet, vad än vissa säger. Vitmålandet efter Climategate fortsätter, läser jag också. De börjar bli desperata på AGW-sidan.

Populära inlägg