lördag 4 december 2010

Den RIKTIGA klimatkonferensen just nu äger rum i Berlin

Klimatkonferensen i Cancún, Mexico liknar mest en episod ur Miami Vice. Den riktiga konferensen där saker händer äger rum i Berlin 3-4 december.
Mitt i det smällkalla Berlin äger en klimatkonferens rum mellan 3 och 4 december där riktiga forskare och utbildare möts för att diskutera vad som alltmer har kommit att ignoreras av vanligt folk, nämligen klimatet och dess fortsatta utveckling. Vanligt folk har accepterat att a) vi inget kan göra nåt åt det, b) vi aldrig kunnat göra nåt åt det samt c) det hela är en politisk fråga som mer handlar om prestige än vetenskap.

Långt från alla bassänger i bästa Miami Vice-stil med knarklangare och kvinnor med blonderat hår och silikontuttar där FN nu håller till med sina viktigpettrar diskuteras alltså vetenskapen klimatologi i Berlin. Svenska pladdermedier gör sitt bästa för att övertyga oss om den mexikanska sidan av saken men ingen bryr sej om det. Konferensen i Berlin bryr man sej inte om eftersom den till stora delar befolkas av realister och skeptiker.

Som jag skrev igår är jag osäker på om de siffror gällande det senaste decenniets temperaturer som presenterades i knarklangarnas paradis är så säkra med tanke på hur få väderstationer vi har och den dåliga täckning vi har gällande satelliter. Samtidigt fryser folk ihjäl i Europa när den ovanligt tidiga och stränga vintern sätter tänderna i oss alla. Men, som AGW-anhängare är snabba att påpeka, detta är ju bara väder, inte klimat. Men fortsätter det så här har vi verkligen en klimatsvängning på gång. Förklara det med era datormodeller och diagram!

Populära inlägg