söndag 6 juli 2014

Det största problemet med datorer...

Idag har halva världen tillgång till datorer, på ett eller annat vis. Samtidigt som det har förenklat arbetet för många människor har det förvirrat en hel del andra. Inte minst de som egentligen inte borde arbeta med en dator. Att arbeta med en dator är faktiskt inget för alla människor, även om de allra flesta kan lära sej hantera en dylik. Men för de flesta som inte kan lära sej arbeta ordentligt med datorer gäller följande maxim: PEMTOS = Problem existerar mellan tangentbordet och stolen.

Just det, de flesta datorproblem är skapade av användarna själva. Antingen är det den som är satt att arbeta med vissa uppgifter som fallerar eller så är det uppgiftsskaparen som flyttar om i det gemensamma nätverket utan att tala om att en massa filer flyttas om. Det är skillnad på inkompetens och inkompetens och många gånger tycker jag att det senare exemplet, det där med en som visserligen kan en del om hur datorer fungerar men inte hur människor fungerar tillsammans med andra människor alla gånger, är värre än såna som omedvetet förstör en dator. genom sin okunskap.

Men det största problemet med datorer är annars den blinda tro vi alla generellt ofta har visavi dessa apparater. Vare sej vi har kunskaper nog att hantera datorerna eller ej så är det dumdristigt att bara se på datorerna som lösningen på allt. De är verktyg för att få jobbet klart snabbare och/eller effektivare, inget annat. De som ser datorer som nåt ont eller inte kan lära sej hur man arbetar med dom ska hålla sej borta från dom. De som ser datorer som lösningen på alla problem i världen ska inte arbeta med människor...

Populära inlägg