fredag 16 september 2011

Grava omständigheter i Småland

Ursäkta ordvitsen men jag kunde inte låta bli.

Det handlar om ett gravfält från järnåldern utanför Värnamo som nyligen hittats på en gård. Kanske det i framtiden blir en utgrävning här, om pengarna räcker. Arkeologerna är förvånade att man inte hittat det här gravfältet tidigare eftersom man varit i trakten tidigare utan att hitta något. En annan lustighet dyker då upp i min skalle: "They're digging in the wrong place!"


"Neddamon delgu linda"

Råttorna lämnar det sjunkande AGW-skeppet


I förrgår hoppade Ivar Giaever, norsk-amerikansk nobelpristagare i fysik 1973, av från sitt medlemskap i American Physical Society, motsvarigheten till Svenska vetenskapsakademin. Han skickade ett brev i vilket han uttryckte sitt ogillande med organisationens officiella gillande av AGW-myten och han kallar den också för religion.

Strongt gjort av honom med tanke på hur avfällingar från "den sanna tron" behandlas i media och andra ställen. Tidigare i år gjorde Hal Lewis samma sak. Men det handlar ju om att stå upp för det man anser vara rätt och riktigt. Missriktat miljöarbete är inte nåt att stå upp för, vilket Giaever och många andra ger uttryck för.


"She rides with the wild ones"

Populära inlägg