söndag 27 januari 2013

Klimatdravel från världsbankschefen

Nu glappar käften igen på någon som varken kan nåt om klimatforskning eller ens borde ha nåt med den forskningen att göra. Det är chefen för Världsbanken, Jim Yong Kim, som har otur när han tänker och repeterar i bästa papegojstil den propaganda han fått lära sej. Detta samtidigt som en norsk studie får klimathotarna* att häpna, klimathotet är inte så stort som de trott!

Vad vi människor gör med våra utsläpp av så kallade växthusgaser (något felaktig term eftersom atmosfären egentligen mer har funktioner som en termostat) är än så länge skrivet i stjärnorna eftersom vi inte kunnat hitta några reella tecken på att utsläppen verkligen lett till förhöjda medeltemperaturer och de saker som verkligen sker i världen, glaciärer, öknar etc, verkar inte ha med dom att göra.

Hur kommer det sej att skepticism är påbjudet i de flesta vetenskapliga discipliner men inte inom klimatforskningen? Varför får man inte uttrycka tvivel? Kommer den här norska studien bli accepterad? Vi får se, vi får se...

* Jag har skrivit ordet klimathotarna länge men tydligen är det okänt för Bloggers rättstavningssystem som bland annat föreslog klimathatarna, vad nu det är för nåt...
"Bekymra dej inte över gamla problem. Det kommer snart nya."

Bildsöndag

Semlor i massor!


Här är stället där jag köpte semlorna.

Här är en gammal tvättmaskin, mekanisk sådan."Jag lagar alltid mat med vin. Ibland häller jag det till och med i maten."

Populära inlägg