fredag 28 mars 2014

Kärnkraftshatarnas julafton

Jag skrev igår om kärlek och hat, framför allt om oviljan att bemöta andra på lika villkor. Idag handlar det bara om hat, den sortens oresonliga hat kärnkraftsmotståndarna har mot atomkraften och allt som kretsar kring den. Åsa Moberg, vars journalistiska gärning jag inte vet speciellt mycket om mer än att hon skrivit i Aftonbladet (vilket inte ger henne nåt större anseende!), har skrivit en hatbok i vilken hon spyr ut sitt hat mot kärnkraften. Jag hörde henne bli okritiskt intervjuad i radio för några veckor sen av den annars så duktige reportern Erik Blix. Det verkar som om det är med kärnkraften som med vackra damer, när sånt kommer på tal går allt vett ur skallen på en.

Tur då att det finns folk med rim och reson kvar i skallen. Kärnkraften är inte farligare än andra energikällor här i världen, vare sej statistiskt eller rent påtagligt. Inte är det speciellt dyrt heller. Den som påstår nåt annat talar i nattmössan eller ljuger rätt ut. Som om inte detta räckte så är Världsnaturfonden igång med sin propagandamaskin á la Goebbels om det där fjantiga Earth hour-jippot, att släcka lyset en timme för att hedra vad det nu är man ska hedra. Ni vet det där som Nordkorea har året runt.
Repris från ett inlägg ifjol om Nordkorea. Fortfarande av Ed Driscoll.

Stackars oss som bor i "Nördkorea"!"Class dismissed!"

Dumheter världen över

Välkommen till ännu en sammanfattning dumheterna det aldrig tycks vara nån ände på. Vi börjar med en lastbilsförare som lackade ur när en buss körde om hans fordon. Här tycks det vara dumheter upp över öronen i farten. Varför blir man så arg för att man blir omkörd att man förföljer busschauffören ända till slutdestinationen? Den killen har mer än en skruv lös. Varför har mentalt instabila såna viktiga jobb som lastbilschaffis när det finns så många normala som går arbetslösa?

På tal om mentalt instabila, det tycks vara populärt bland vissa kvinnor att mörda sina killar. I alla fall om misstankarna stämmer. Annars är det vanligt att mentalt instabila blir politiker. Politiker verkar dessutom vara lite suspekta, speciellt om de har väldiga maktbefogenheter. Det är ett av skälen till att jag ogillar envälde, vilket ju är följden av så kallade "moderna" republiker. För övrigt bör Ryssland hålla sej till sitt. Det är gott nog.

Kläderna gör mannen, heter det. Tydligen gäller det inte kvinnor. Speciellt inte om de hör till en annan kultur och ska visa upp sin kulturtillhörighet inför regering och riksdag i en frågestund. Det finns djupt rotade fördomar mot romer i detta landet och dom får tydligen utlopp på hotell än idag när speciellt inbjudna gäster kommer för att äta frukost.

När vi ändå är inne på politiska diskussioner tänker jag avsluta detta inlägg med att säga följande dräpande om politiska ideologier: Inga politiska ideologier fungerar i praktiken nån längre tidsperiod eftersom de aldrig tar med mänskliga egenheter såsom avundsjuka, illvilja, motvilja, överlägsenhet, konservatism, makthunger, önskan att få vara ensam, ungdomars oförmåga att tänka klart osv osv. Såna saker har tydligen ingen plats bland ideologierna. Synd."There he sits
Drawing images on the causeway
With small bits of chalk
He sketches all the lost days
And the rain keeps coming down
Wipes them from the ground
And the rain keeps coming down

Watching his life drown"

Populära inlägg