måndag 11 oktober 2010

Dumheterna sprids med vindens fart

Det verkar inte finnas någon hejd på konspirationsteorierna kring klimatförändringar. Nu senast det faktum att Denguefeber konstaterats i Frankrike för första gången på 100 år och genast öppnar nåt ljushuvud vid Karolinska i Stockholm sin mun och säger att vår påverkan av klimatet så att det blir varmare kan få den sjukdomen att spridas hit. Några funderingar kring detta påstående:

1) Om man är läkare så borde man veta hur sjukdomar normalt sprids, eller hur?
2) Virus, som det är frågan om i detta fallet, är beroende av en värdorganism för att själva överleva. Ett varmare eller kallare klimat struntar de i bara de får värdar att föröka sej i.
3) Folk rör på sej hela tiden. I många fall kommer folk hit från områden där såna här sjukdomar finns eftersom det i varma områden finns bättre möjligheter för mikroorganismer att själva utvecklas då det finns många fler arter av djur och plantor där också. I andra fall åker folk från Europa och lever i de varmare områdena ett tag innan de åker hem och då tar de med sej några roliga mikroorganismer.

Hur dum får en medicinare bli egentligen? Det här exemplaret borde få en reprimand för att ha skrämt upp allmänheten. Samma sak med puckot till journalist som återgav det i DN.

Snart skyller de väl alla 32 generna ansvariga för fetma på klimatet också...

Populära inlägg