torsdag 4 oktober 2012

Nu börjar det(?)

Turkiet har gett klartecken till militära aktioner i Syrien efter flera attacker som slutat i Turkiet med dödsfall som följd. Är det nu det nya storkriget börjar? Kan vi undvika att konflikten eskalerar? Är det så här det slutar:Hur det än går blir det Rysslands och Kinas fel om det blir storkrig eftersom de förser de stridande i Syrien med vapen och kunnande. Blir det inget krig mer än det som är nu är det de stridande parternas fel i Syrien för att de förstör för vanligt folk med sina dumheter. Krig är inte fred!"Alla människor älskar friheten och tycks sträva efter att krossa den."

Vetenskapshörnan: Vi har varit köttätare länge


Nu är det konstaterat; vi människor har varit etablerade köttätare länge. Att vi levat på kött sporadiskt i flera miljoner år är redan det konstaterat sen länge genom gnagmärken på gamla ben och proteiner i våra kroppar som anpassats för en diet där kött är en viktig del. Nu har man också kunnat konstatera att vi människor har varit beroende av de vitaminer och mineraler kött ger oss betydligt längre än man hittills trott. Ca 1,5 miljoner år har gått sen ett barn dog av näringsbrist pga avsaknad av animalisk föda. Det visar enligt forskarna att vi redan då var så anpassade till en köttdiet att en långvarig brist på den sortens föda gjorde att barnet dog.

Det visar samtidigt att det är farligt att anpassa sej för hårt till en kategori i taget. Satsa då hellre på alla kort på en gång så blir kroppen nöjd och belåten. Köttet ska vara grunden, allt annat är tillägg."Detta är inte mat, detta är vad maten äter!"

Matrecensioner?

För att inte bli helt utan ämnen att diskutera när inspirationen tryter rörande klimatdravlet, debaclet med myndighetsövergrepp på vanliga människor, foton jag själv tagit, religionsdravel och annat smått och gott tänkte jag ta till samma sak som många andra bloggar har, nämligen matrecensioner. Men jag tänkte göra det lite annorlunda (finns säker nån som tänker på samma sak!). Jag funderar på att recensera mina tankar när jag äter. Vilka sensationer får jag av att äta en viss sak? Hur känns det i munnen att äta en viss rätt?

Såna tankar och sånt upplägg. Det är inte säkert att det dyker upp här på bloggen omedelbart. Jag har en del andra saker att göra innan dess. Men nån gång kommer det att hända...
"Man kan inte föra god politik med ett dåligt kök."

Populära inlägg