fredag 8 april 2011

Sandstorm tog tio människors liv

Här har vi en händelse som kan vara orsakad av människors verksamhet. En sandstorm skapad av de kraftiga vindar som drabbat Norden de här dagarna drog in över Rostock, Tyskland, med omnejd och fick minst 50 bilar att kollidera. I förvirringen började en massa bilar brinna, hundra skadades och 10 omkom.

Jag spekulerar nu när jag hävdar att det är överbrukandet av jorden i norra Tyskland under DDR-tiden som är orsaken till det som hände idag. Man odlade för hårt samtidigt som man struntade i att sköta om jordskiktet. Nu är det på väg att sakta blåsa bort. En kraftig storm skulle förmodligen göra processen kort med det som finns kvar. Vi får hoppas att den tiden inte kommer åter när staten bestämde allt över allt och alla.

Till miljöpartiet: Samtliga vindkraftverk kan stängas ner utan problem

Miljöpartiet skriver en motion till riksdagen idag i vilken de anser att minst två atomreaktorer kan stängas ner utan problem. De skriver även om det i DN och motionen lyder: Bla bla bla bla bla bla bla!

Samma sak kan sägas om samtliga vindkraftverk i vårt land. Om de stängs av nu kommer inget att märkas i elproduktionen. Sverige har ett val, det har vi sannerligen. Vi har många val i det här landet. Jag hoppas vi väljer att ta bort fågelmördarna och låter bygga bort den gamla kärnkraften och ersätter den med den modernare tekniken.

När vi ändå är på gång, vilken skillnad skulle det vara för svensk politik om miljöpartiet lade ner sin verksamhet idag? Alla partier har ju nån form av miljöpolitik, dock ingen så alarmistisk. Den sundaste miljöpolitiken verkar ignoreras till förmån för kvasiintellektuella frågor om kärnkraftens problem, den jag talar om är den att man bör bränna allt gammalt skräp som går att bränna och på så sätt göra det till energi och värme. Det kan lätt göras i ett slutet system så vi inte går i samma fälla som förut med stora skorstenar som skickar ut sot över landskapet. Det som inte låter sej brännas så lätt använder vi igen. Med sopsorteringssystemet har ett stort problem verkligen fått en väldigt temporär lösning, nämligen slit- och slängsamhället.

Vi sorterar vårt skräp; plast för sej, papper för sej, brännbart för sej och annat för sej. Så långt kan jag gå med på att göra men mycket av detta borde kunna sorteras ihop för även om hårdplast lätt kan återvinnas är mjukplast mej veterligen inte lika lätt. Det borde gå att brännas utan vidare eftersom molekylkedjorna i sån plast är så enkel kemiskt sett. Men även här har alarmismen kommit in. Eftersom det är plast och koldioxid bildas vid förbränningen (huga, nu är den där hemska koldioxiden på tal igen!) måste vi sortera även mjukplast med hårdplast.

Dock anser jag att man gör det lätt för sej genom att sortera olika sorters plast så blint med varandra. Vissa innehåller farliga färgämnen, andra inte. Men ok, om de vill förstöra naturen så ska inte jag hindra dom. Jag hoppas i alla fall att man inte bränner upp hårdplasten. Den går att hettas upp och formas om till annat.

Vad vi gör med vårt samhälle anser jag alltså vara viktigare än att stänga ner kärnkraftverken. Stäng då hellre ner Olofssons snurror som är så omhuldade av miljörörelsen.

Populära inlägg