onsdag 25 februari 2009

Skattmasen jagar rika knösar

Skatteverket har fått in 500 miljoner (en halv miljard!) genom att göra tuffa kontroller i länder som utpekas som skatteparadis för rika. Allt i jämställdhetens och solidaritetens namn. Är man en skurk som gömmer undan pengar för att man bara inte vill att folk ska se att man har dom gömda tycker jag gott att skattmasen kan fånga in dessa. Dock finns det dom som har en liten slant och inte vill bli av med den pga våra orättvisa skatteregler.

Problemet med Sverige och många andra länder som påstår sej vara välmående industriländer är inte för hög skattesats, problemet är hur den skatten används och vilka som får betala. Det är i 99 fall av 100 vanliga människor som får betala - och fel.

När jag vinner stora summor pengar eller lyckas få ett jobb som innebär att jag kan spara kommer jag att sätta undan dessa pengar på konton i länder med hög banksekretess för jag vill leva på mina pengar, inte skatta för dom. Tyvärr, alla solidaritetsnissar, pengar ska arbeta, inte försvinna i ett statligt slukhål för att användas till saker de inte var ämnade för. Sjukvården, skolan och vägarna får mina pengar ändå till slut genom att jag HANDLAR upp mina pengar.

Populära inlägg