måndag 31 mars 2014

Dumheter (och roligheter) världen över

Jag har bloggat så mycket om dumheter som irriterar och ibland också skrämmer, så nu är det dags att även ta upp sånt som roar och får oss att skratta. Men det slutar som alltid med tokerier i dessa inlägg.

Låt oss börja med twittervärlden där det idag 31 mars tydligen är #NationalCleavageDay och vad är då bättre än att se urringningar av olika slag. Även killar får vara med och visa sina bästa klyftor. Vissa började i förtid, redan i torsdags. Det började i Sydafrika, enligt Wikipedia. Hela världen kan få vara med, tycker jag.

Ett brev om urinering har sålts på auktion. Utropspriset var på 42,000 kr och det gick för 570,000 kr. Men så var det inte vem som helst som skrev brevet. Det var John Lennon som skrev om kompisarna Keith Moon och Harry Nilsson, som tydligen hade pissat på en stolpe i Capitol Records byggnad. Men är detta verkligen nåt att sälja på auktion? Är det nåt att skriva om? Varför skriver jag om det?

Cheferna dabbar sej riktigt kriminellt och får stanna. Hon dabbade sej genom att bända på reglerna och får sparken. Det är rättvisa enligt Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson, som själv verkar tala innan han tänker ibland. Hur resonerade han här tro? Det är kanske viktigare med kriminella chefer än med vanliga medarbetare som begår ett misstag.

Till sist, dagens stora skratt redan på morgonen: Aftonbladets, SVDs och DNs artiklar om klimathotet och IPCCs senaste rapport, spökskriven av aktivister från Greenpeace och Världsnaturfonden under ett möte i Yokohama, Japan. Det var den rapporten Richard Tol, som jag skrev om häromdagen, tog sin hand ifrån. Det har det minsann inte skrivits om i tidningarna. Men skrattretande är i alla fall alla dessa artiklar om klimatfrågan som den framställs av "våra" journalister. GP rapporterar om en forskare vid Chalmers, som menar att köttätandet är orsaken till stora delar av klimatförändringarna. Man får tydligen säga vilka dumheter som helst nu för tiden och komma undan med det.

Tur att de inte gjorde klimatdravlet till översta nyheten, för det är faktiskt värre och viktigare med det hemska som hände i Helsingborg."This is where paradise meets hell"

Populära inlägg