måndag 14 september 2009

Fördelningen av metan och koldioxid i världen enligt satellitdata


Metanvärden

Koldioxidvärden

Ta en titt på bilderna ovan. Det är från GOSAT, en satellit vars uppgift är att kolla växthusgasernas sammansättning och blandning i vår atmosfär. Informationen ovan är från slutet av april i år, ca en vecka. De passar rätt väl samman men visar bara landområdena, inte haven. Förmodligen för att det skulle bli alldeles för rött på den skalan. Nåt jag tycker är konstigt är att trots att detta är ett japanskt projekt visas inget för Japan. Lika konstigt är att USA har så lite registrerad koncentration. Den största koncentrationen är kring skogar, städer och öknar, vilket inte är förvånande. Men ingenstans är koncentrationen högre än 390 ppm. Det skulle alltså göra att medelvärdet i atmosfären egentligen är mycket lägre än de 382 ppm som uppges i pressen och vetenskapliga artiklar. Förmodligen är koncentrationen under 300 för hela världen, vad än vissa viktigpettrar anser.

Detta betyder en hel del för de som till varje pris ska vidmakthålla klimatbluffen.

En annan typ av alarmister får på huden

Det är inte bara koldioxidhysterin jag går i taket inför. Fildelningsfrågan är också en intressant sak att ta upp, liksom det som tycks bli DNs stora diskussionsämne idag, nämligen den om den unge eleven som trakasserats under stora delar av sin skolgång och som vägrar gå tillbaka till den skola där han plågats. Vi tar det i omgångar.

Först ut är nyheten att Black Internet, den operatör som ålades av Stockholms Tingsrätt att strypa åtkomsten för delar av The Pirate Bay nu tänkt om och tänker överklaga det beslutet. Strongt gjort att våga tänka om i den här frågan. Det kan aldrig vara rätt att hindra folk att få tillgång till internet, speciellt som det i det här fallet inte är avgjort än hur det ska gå.

Den andra, en riktigt stor fråga förresten, är den med en trakasserad kille med vissa problem där skolan han ursprungligen gått i hotar med böter för att han inte vill gå där. Bakgrunden är att han trakasserats och för den sakens skull fått gå på en annan skola. Nu vill dock känslokalla typer tvinga honom tillbaka till den skola där trakasserierna ägde rum.

Såna här alarmister kan vi klara oss utan. Att Skolinspektionen inte har nån jurisdiktion att bötfälla eller stämma enskilda skolor är väldigt dåligt. Det är synd att byråkrater ska få ha jobb inom såna viktiga institutioner som skolor. Det är också synd att skolorna ska styras av kommunerna. Det var bättre när staten styrde. Jävla Göran Persson!

Populära inlägg