onsdag 6 juni 2012

Venuspassagen sedd från ISS och en stor förlust

Bild från ISS/NASA
Så här såg Venus ut framför solskivan i natt sedd från ISS (International Space Station). Magnifikt, inte sant? Tänk att få ha en sån vy då och då.


Den amerikanske författaren Ray Bradbury har dött, 91 år gammal. Mannen bakom science fiction-genrens kanske mest störande bok, Fahrenheit 451, har gått bort. In i det sista höll han på. En sak kan vi hoppas på i allt detta, att böcker alltid får vara en del av den mänskliga kulturen.
"Akta dej för den som bara läst en bok"

Ett datum att fira...


Idag är det en stor händelse som med all säkerhet firas av många människor på kontinenten. Det är en händelse som kom att ändra Europas historia för alltid. Det handlar förstås om landstigningen i Normandie, Operation Overlord. Det var denna händelse som för 68 år sen såg till att stoppa nazisternas ockupation. Hur många firar denna händelse i Sverige?
"Historien är full av krig som alla visste aldrig skulle inträffa"

Kamerahörnan: Ett objektiv i mastodontklass

Titta gärna på den här filmen nedan. Den visar världens största objektiv avsett för kameror.  Åtminstone ett av de största objektiven. Tänk att kunna zooma in på månen så där utan vidare.Vill ha!

En liten koppling till vetenskapshörnan: Venuspassagen äger rum i detta nu (120606 kl 2.02) och kommer att hålla på till klockan 6.45 lokal tid."I must be butter and cheese 
because I'm on a roll"

Populära inlägg