tisdag 31 december 2013

2013 års sista inlägg

Jag hade inte tänkt skriva mer på bloggen i år, bara sitta och invänta att 2013 övergår i 2014, men så började jag läsa Lars Kamëls inlägg om att det ser bra ut för klimatet. Då kände jag att jag bara måste klämma in ett sista inlägg. Hans inlägg bygger på en opinionsartikel i GP, skriven av en representant för Greenpeace i Sverige, Annika Jacobson. I den artikeln finns de vanliga flumtankarna om fossil energi och Kamël gör sitt bästa att visa på det dåraktiga i att ta bort fossil energi i den takt Jacobson vill.

Så kallade förnybara energikällor får förstås också ett utrymme, liksom dravlet med stigande havsnivåer och felaktiga påståenden om hur mycket utsläpp av koldioxid människan står för varje år. För den som inte inser det så står naturen för mer än 90 % av alla koldioxidutsläpp varje år. Nästan 100 % faktiskt.

Men hon påpekar att klimatet ändå ser ut att må bra. Så långt har hon helt rätt. Klimatet mår bra, det har alltid mått bra och kommer fortsätta göra det. Klimatet är ju en skrivbordsprodukt som bara visar utvalda temperaturer över en viss tidsperiod. Så nu när vi lämnar 2013 bakom oss kan vi bara konstatera att världen fortsätter som förut. Det är samma övergrepp, krig, överlägsna företagare och giriga politiker, felinformerade artister som uttalar sej om saker de inte förstår och tyckare som vet mindre än de borde göra som alltid. Men någon klimatförändring kommer inte vi att märka. Vi lever för korta liv för att se hur vädermönstren utvecklar sej..."Är det dags nu?"

Fotohörnan: Bilder tagna under 2013

Ännu ett år är till ända. Här kommer nu en kavalkad av foton jag tagit under året som gått. En del har jag publicerat förut, andra är nya. Jag hoppas kunna ta lika många bra foton under 2014. Nu ska jag ut i kväll och (förhoppningsvis) plåta fyrverkerier.

"A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare
to the jeweled vision of a life started anew.
"

Populära inlägg