måndag 1 oktober 2012

Munvädret på tidningsredaktionerna en fara för allmänheten

Istäcket i Arktis krymper! Gaah! Världen går under!

Det var ett tag sen jag skrev om klimatdravlet, i tron att klimathotarna hade slutat med detta gebit, men ack vad jag bedrog mej. De är igång för fullt och i helgen kunde jag inte undgå att höra svensk officiell medias egen lilla gullunge Johan Rockström i radion bre ut sej som aldrig förr om hur viktigt det är att vi agerar nu. Tillsammans med det närmaste Sverige har till en kändisfotograf inom miljöområdet, Mattias Klum, drog han över programledaren å det grövsta med sina överdrifter, halvsanningar och lögner.

Vad som sker i Arktis är inte orsakat av oss människor. Det är jag säker på. Det har med ALLA varelser på jorden att göra. Allt alla gör, allt som sker vid vulkanutbrott, all utsöndring från plankton, allt vatten som rör sej, det är orsaken. Att en del kan vara så arroganta att de tror på fullt allvar att människan är ansvarig för allt extraordinärt (om det nu verkligen är det) som sker på planeten. Isen krymper på grund av en kombination av varm luft och starka havsströmmar. Det börjar se ut som det gjorde ca 1958-60 då amerikanerna hävdade att de nådde Nordpolen utan problem med en ubåt och endast fann sörja och smärre isberg.

Septemberpaniken måste få ett slut för journalisterna inom gammelmedia skrämmer slag på de lättskrämda och lättpåverkade. Nu är det oktober så sluta oroa er för krympande flytande is i Arktis. Oroa er över att det kanske blir en vargavinter igen.

Alltmedan istäcket i Antarktis växer och frodas som aldrig förr..."Det är en rättighet att vara dum, men det betyder inte att du ska vara det."

Populära inlägg