onsdag 14 september 2011

Miljöhysteri + genushysteri = sant

Tokigheterna i vårt samhälle verkar inte ha nån ände. Likt en oljebrand finns det tydligen hur mycket energi som helst att förbruka på att mjölka hysterin kring miljön och genustanken. Den här artikeln i DN är inte minst rena rama skriet från tokmarkerna. Försäkringsbolaget Trygg Hansa har genomfört en undersökning som visar att kvinnor är mer miljömedvetna än män.

Vad som anses vara miljövänligt kan diskuteras och vilka kriterier som bildar underlag för frågeställningen har jag inte hittat. En koll på Trygg Hansas sida visar att man helt enkelt frågat ett urval av svenska hushåll om deras miljöarbete. 1010 personer (hur noga utvalda var dessa människor?) har svarat på frågor som på mej i alla fall är gravt ledande och vars enda syfte är att visa på det (politiserade) miljöarbetets förträfflighet. Man utgår ifrån att den officiella politiska linjen visavi miljöarbete är den enda rätta och att då strömsparande, sopsortering, ekologisk mat och minskande på utsläpp är bra saker. Saker som egentligen är helt irrelevanta för äkta miljöarbete men det struntar man i från det politiserade hållet. Miljön har blivit ett självspelande piano och ju mer dumheter om miljö, genus och klimat man kan slå i de aningslösa massorna desto bättre.

Väntar nu bara på kommentarer från den "miljövänliga" kvinnan Tanja Bergkvist och den "miljöfarlige" mannen Pär Ström, allt enligt Trygg-Hansas syn på saken. För det är tydligt att det är miljön och klimatet som är nästa mål för genusianerna, dessa fjantar som ser kvinnor som förträffliga och förtryckta, på en och samma gång samtidigt som vi män bara är flåbusar utan egen tankeverksamhet men på samma gång är vi de som förtrycker kvinnorna. Bra att Ström och Bergkvist m fl då finns som motvikt till dessa.

Från detta till mer ordinära klimatpåfund; Al Gore vill "avslöja" oss skeptiker och varifrån vi får våra pengar. Då kanske han kan visa var jag har mina miljoner för det skulle jag verkligen vilja veta så jag kan hämta dom. Jag skulle verkligen behöva dom nu. Som Lena Krantz skriver borde han se om sitt eget hus innan han anklagar sina meningsmotståndare. Gore som  begär, nej kräver, multum varje gång han ska tala om klimathotet, han som tror på chakra och liknande saker som han tycks ha använt i massagesammanhang i en skandal som han tycks ha kunnat skaka av sej hur lätt som helst där andra fått sina karriärer förstörda.


Som om det inte räckte med dumheter finns detta debattinlägg på DN om hur regeringen mörkar siffror om klimatutsläpp. Nu tror jag de är helt ryska. Vad är ett klimatutsläpp? Hur ser ett klimat ut? Kan man ta på det eller bits det om man försöker? Det ska alltså kopplas till allt larv som skrivits om istäcket i Arktis på sistone. Tur att det finns lite sansade röster.


"Han slår bollen ner i miljön..."

Populära inlägg