måndag 7 juli 2008

Datorer med windows hör hemma på soptippen!

Om ni som läsar min blogg någorlunda regelbundet tycker jag har varit enögd och provocerande hittills så vänta bara tills ni läst klart detta inlägg!

Det tyska förlaget Axel Springer AG i Tyskland gör det enda rätta, slänger ut alla datorer med windoze på och ersätter dom med Macar. Skön läsning och det kommer att öka förlagets produktivitet ytterligare. Strulet med PC har fått hålla på tillräckligt länge nu.

Jag har haft Macar i drygt tio års tid och är jättenöjd med dom. Att de går sönder är inget att göra nåt åt. Alla apparater går sönder. Men så länge de funkar är Macen den mest felfria dator man kan tänka sej för hemma- och företagsbruk. Nu går alltså en av de stora inom förlagsvärlden i Tyskland över till den goda sidan. I Sverige vet jag inte hur det är i den privata sfären men jag har tyvärr sett på den kommunala sidan hur man tragglar på med windoze. Jag har upplevt ett antal inkarnationer av windows, från den där hemska 3.11 som knappt gick att använda till dagens vista. Jag måste säja att maken till improduktivt operativsystem får man leta länge efter.

Det går att använda men störningarna och problemen som följer på störningarna är otroligt irriterande. Min konklusion är således den att windoze hör hemma på soptippen och de enda som bör använda dessa datorer är kråkorna och råttorna!

Populära inlägg