torsdag 23 december 2010

Uteslut något av stockholmslagen från ishockeyns elitserie!


Jag har inte sett matchen men jag har sett tidigare derbyn på TV mellan Djurgården och AIK och det räcker för mej. Det jag läste om rörande kvällens match gör mej inte förvånad. De båda lagens så kallade supportrar är inte där för att se på hockey utan för att skräna, skrävla, supa och slåss. Det är beklämmande att sådant får förekomma på en hockeyarena eller sommartid på läktarna till en fotbollsarena. De som gör såna här idiotiska handlingar förstör bara för alla som gillar sport och skämmer ut sina släktingar.

Folk med barn i släptåg ska inte behöva fly från idioter som får en planka att verka intelligent i jämförelse. Jag föreslår därför att om vi nu måste gå på linjen att lagen ska behöva ta smällen för det som hänt att något av lagen blir degraderat. Framför allt om det fortsätter så här. Att degradera ett lag för vad deras supportrar gör är viktigare än att ekonomin måste vara i balans. Men viktigast är dock att de som bråkade mest bör få hårdast möjliga straff och då talar vi inte om böter för såna här encelliga hjärnstrukturer har nog inte pengar ändå för att betala några böter. Sätt dom i finkan med MC-knuttar i några år så kanske, jag säger kanske, blir det normala människor av dom.

Det är ok att vara passionerat "förälskad" i ett lag och att ogilla ett annat lag. Men att gå till attack mot andra lags supportrar är INTE ok. Framför allt inte inför ögonen på barnfamiljer. Skärpning, stockholmare!

Populära inlägg