fredag 8 mars 2013

Kvalitet ska avgöra, inte tillgängligheten

På förekommen anledning:
Vi har ett problem här. Radiotjänst och SVT vill ha pengar för att folk med mobiler och surfplattor kan se SVT i sina apparater. I sej är det inget problem att så sker, men en skatt är i så fall mer giltig än en TV-avgift. Dessutom är det kanske så att bandbredden inte räcker till. Så för att SVT och staten ska kunna få sina pengar måste bandbredden räcka till.

Kvaliteten på utsändningen och bandbredden är viktigare än tillgängligheten. Så tills dess att detta sker är SVTs krav på att vi ska "göra rätt för oss" ganska orimligt. Jag vet inte hur många som jag talat med som säger att uppkopplingen blivit långsam, ibland plågsamt långsam.

Dessutom är en så liten skärm som den i en mobiltelefon eller surfplatta så löjligt liten att framtida generationer kan komma att drabbas av myopi pga vårt plirande på miniskärmar. Detta sista är inte direkt kopplat till det ekonomiska utan är en mer praktisk fråga. Det är en av anledningarna till att jag, som fortfarande vid snart 40 års ålder har bra syn, inte vill ha den förstörd av en skärm mindre än 10 tum.

Tänk på det, ni som vill ha pengar av folk med mobiler och surfplattor. Kvaliteten på bandbredden är viktigare än tillgängligheten."Den som köper det han inte har råd med får sälja det han inte kan undvara"

Populära inlägg