måndag 10 november 2008

Bloggosfären - politikernas värsta mardröm

Det blåser upp till storm igen på internet.

Få som har tillgång till internet och som vet vad fildelning är för något samt läser de stora drakarnas hemsidor har väl kunnat undgå den massiva proteststorm som blåser upp nu när de mest perversa av perversa försöker få till stånd en lag som inte bara gränsar till det löjliga utan även stinker av hat mot vissa grupper i samhället, framför allt då de människor som valt att leva sitt liv via internet. Mången vis man och kvinna inom bloggosfären har uttryckt sin ovilja att låta den här lagen bli verklighet.

När FRA-lagen klubbades igenom var det trots bloggarnas protester men politikernas agerande gjorde att deras anseende fick sej en rejäl törn. Inte för att politiker låg speciellt högt som verksamhet innan men nu är folks förtroende för dom i botten. Partiernas representanter fick tydligen piska väldigt hårt för att få igenom lagen för utan piskan hade nog lagen röstats ner.

Jag undrar hur hårt partipiskan kommer att vina den här gången. Det handlar ju trots allt inte om nåt hot mot rikets säkerhet för om det är nåt som är ett hot mot rikets säkerhet är det utan tvivel alla paraplyorganisationer som IFPI, MPAA, APB och allt vad de nu heter som ingår i den kategorin. Jag får ofta känslan att dessa organisationer är självgående, dvs de struntar totalt i de artister och skådisar de enligt dom själva företräder. Pengar och prestige betyder allt för dom. De ska ha rätt till varje pris. På den punkten är de en spegling av politikerna.

Så låt oss nu få slippa denna lag som förverkligar 1984!

Populära inlägg