lördag 17 januari 2009

Klimatkrig!

Nu har helvetet brutit löst på tidningarnas sidor. Eller vad tycks om detta inlägg av förre VDn för Sandvik Per-Olof Eriksson? Han är övertygad om att det mänskliga klimathotet är en bluff och ett hot mot mänskligheten ur ekonomiska och även andra synvinklar. Det har gett upphov till ett STORT antal kommentarer, långt fler än nånsin ett inlägg av en bloggare om fildelning nånsin får (du får ursäkta mej Emma, för att du blir "påhoppad" så här). I skrivande stund är det 665 kommentarer på Dagens Industris sida till denna debattartikel. Klimatet engagerar och om fildelare tror att deras åsikter blir ledande år 2009 får jag nog tyvärr göra er ledsna för klimatet kommer att bli årets största diskussionsämne. Det är jag säker på. Inte för att jag inte kommer att skriva om fildelning och piratismen men klimatet och hysterin kring människans påstådda involvering är mer intressant just nu. "Koldioxidtalibaner" är ett av uttrycken som används i en av kommentarerna. Denna person håller med Eriksson och en del tycker att det är på tiden att fler kritiska åsikter hörs i denna debatt. Ett ämne får inte bli en klubb för inbördes beundran, vad det än handlar om.

Jag ser klimathysterin som ännu ett sätt för politikerna att hålla koll på oss, såväl företag som privatpersoner. Genom påhittade miljöskatter får man in pengar som säkerligen inte går till det avsedda ändamålet, genom att skrämma befolkningen genom medierna får man folk att göra som man säjer utan att behöva ta till lagar. FRA och IPRED är inte slutmålet, det når man genom att skrämma folk med klimathysterin. Piratpartister, ta en titt på vad IPCC och Al Gore egentligen gör. Det kommer att skrämma er mer än vad Antipiratbyrån, MPAA, IFPI och liknande organisationer nånsin har gjort.

Istiden kommer snart

Nu är det snart slut på det roliga. Om den här bloggaren har rätt är vi snart hemlösa allihop i norra Europa. För enligt de data Gregory F. Fegel presenterar är jorden i det närmaste uppe i de temperaturnivåer och den koldioxidhalt som fanns i atmosfären för ca 325,000 år sen. Strax efter det sjönk jorden ner i istiden och blev smällkall. Hoppas ingen av oss får uppleva det nu. Koldioxiden påverkar visserligen inte glaciärernas utbredning men det finns ändå en oro att det myckna snöandet och regnandet ska spä på deras storlek. Koldioxid påverkar nederbörden positivt, nämligen.

Populära inlägg