lördag 7 september 2013

Oinitierat om politik

Vem ger uttryck för mest naivitet, jag som skriver detta inlägg eller politikerna jag skriver om? Jag kan inte påstå att jag vet hur politiken fungerar inifrån, jag vill inte veta heller. Dock kan jag säga att det mesta våra politiker, oavsett om det är på lokal nivå eller regional nivå, tar sej före att göra inte blir speciellt lyckat. Jag vill mena projekt som blir lyckade inte blir det på grund av politikernas involvering, utan snarare trots dom. Men naturligtvis tar politikerna åt sej äran när det lyckas och slår ifrån sej när det misslyckas.
Jag känner inga politiker, vilket jag varken känner mej stolt eller besviken över, men likväl många som har politiska åsikter. Det har vi alla och de flesta har lika oinitierade åsikter och synpunkter som jag har. Så fort politik kommer på tal blir en del som förbytta. De kan ge sej in i diskussioner som säkerligen är värre än debatterna i fullmäktige och parlament. För inte verkar det som om det debatteras speciellt mycket mellan partiernas representanter ju mer de sitter där. Mycket av det som sägs i media verkar vara spel för gallerierna. Rätta mej gärna om jag har fel men jag får den uppfattningen när jag hör folk som känner politiker att de gärna samarbetar över partigränserna mer än inom partierna.
Josh bild av vindkraften.
Främst av alla misstag torde vindkraftssatsningarna vara. Detta av staten subventionerade missfoster till energikälla har många av de svenska kommunerna köpt med hull och hår utan att egentligen ha förstått vilka ingrepp i naturen vindkraftverk innebär. Men de har säkerligen fått tillräckligt med pengar och blivit utsatta för tillräckligt mycket tryck från vindkraftsintressena så de har nog inte brytt sej om att vindkraften i verkligheten innebär ett större ingrepp i miljön än vatten- och kärnkraft tillsammans.

När politik och särintressen är en och samma sak, då är det fara å färde. Det är just sånt vi oinitierade tycker om att klaga på när det gäller politiker. De verkar ofta agera mer utifrån sina särintressen än att de går sina partiers ärenden. Var i allt detta hamnar då vi väljare? Nån som kan upplysa mej om det? Är jag naiv som tycker illa om nästan allt politiker gör?"They’d say “if ya play the record backwards, you can hear evil tings like grrrr!” and I would think, “Jeez, I didn’t know the devil sounded like that. I thought he was coherent, like the rest of us."

Populära inlägg