tisdag 2 oktober 2012

Paragrafrytteri på lägsta nivå


Utvisning blir det för en del personer för att en myndighetsperson anser sej vara allsmäktig. Så här går det när man som byråkrat bara ser siffror framför sej och inte lyfter blicken för att titta på den människa det handlar om.

Jag har länge betraktat byråkrater som en sanitär olägenhet, en svulst på samhällskroppen, ett nödvändigt ont som bara ska användas när juridiken blir för krånglig. Men byråkrater och andra tjänstemän anser sej själva vara bäste dräng och sitter nu på platser i samhället där de verkligen inte passar, som t ex Migrationsverket. Deras kallsinniga bemötande av vissa människor är närmast att jämföra med en fisk. Här passar det sannerligen att klumpa ihop en hel yrkeskår till en enda person för hittills har jag inte sett en enda byråkrat som uppfört sej som en individ. Det verkar faktiskt som om all individualitet försvinner när man börjar som byråkrat.

Det handlar inte om rasism, inte heller om främlingsfientlighet, för det innebär ju i alla fall att man bryr sej om den person man inte gillar, på ett underligt vis. Byråkrater bryr sej inte om någon. Det skulle faktiskt förvåna mej om de bryr sej om sej själva. Jo, kanske i längden, när de sitter hemma och får tänka igenom vad de har ställt till med under dagens lopp. Jag skulle i vilket fall hellre bemöta en rasist än en byråkrat för en rasist kan man åtminstone prata med.

I fallen med de som hotas av utvisning kan man även ifrågasätta huruvida de paragrafer byråkraterna använt sej av verkligen är de rätta. De tittar åt helt fel håll. Det ser nämligen inte ut som om byråkraterna har fått rätt uppdatering. Kanske dags att plugga in dom i det stora Regelverket© och göra en fullständig uppgradering? Då kanske de ser att de människor de vill utvisa har barn på eller vid armen. Fast de ser ju ändå bara siffror."Folk säger att jag inte bryr mig om någonting. Men det skiter jag fullkomligt i."

Populära inlägg