fredag 30 januari 2009

Det finns säker kärnkraft

Det här kommer du aldrig att få läsa om i dagstidningarna i någon större utsträckning, beroende på att de är rädda för att störa sej med de gröna khmererna som just nu styr agendan. Det handlar om Torium, ett radioaktivt ämne som radikalt skiljer sej från andra radioaktiva ämnen. Läs Wikipedia-artikeln och återkom sen hit. Bäst blir det om du öppnar artikeln i en ny flik eller ett nytt fönster så har du mitt inlägg bakom.

Kärnkraftsverk som koncentreras kring torium
är säkrare framför allt genom att om man stör processen så stannar den helt enkelt av och blir dormant, dvs vilande. Plutonium och uran blir ju som våldsamma ungar om man stör deras respektive process. Vad jag förstått går inte torium att använda för vapentillverkning av detta skäl. På sin höjd som en s k smutsig bomb men inte mer. Dess civila användningsområden är desto mer intressanta. Indien, som är en av världens snabbast växande ekonomier, planerar uppenbarligen att testa toriumkraftverk i större skala.

Tyvärr har vi i Sverige ett förbud mot att utveckla kärnkraften och bygga nytt. Något ingen utanför politikernas och miljörörelsernas kretsar förstår. Därför är kristdemokraternas svängning i frågan om kärnkraften i Sverige väldigt viktig. Bloggen jag länkat till i andra stycket är vetenskaplig, på engelska och kan vara väldigt teknisk. Det är inte lätt att läsa den. Tack verkligen för Google i detta fall. På svenska finns trots allt en del artiklar, som dock fått skrivas genom forskning utomlands pga de gröna khmerernas vinst i folkomröstningen 1980.

Vissa socialdemokrater har förstått fördelarna med torium. Det är bra att så skett för det behövs ett brett spektrum av politiker som förstår för att den stora massan som häckar i vårt parlament ska kunna rösta igenom ett beslut att dels ta bort förbudet mot forskning kring kärnkraft i Sverige, dels få igång toriumkraftverk. Grön ungdom verkar ha förstått det också. I alla fall vissa av dom. Eva Goës som svarar på inlägget skrivet av Jocke vid Grön ungdom i Härnösand verkar vara väldigt paranoid och verkar inte veta hur torium egentligen fungerar. Hon är nog mer trakterad av de gröna gulag som beskrivs i det här inlägget.

Vi får se vem som skrattar bäst - och sist. Jag tror det blir anhängarna av torium. Uran är gårdagens material. Torium är framtiden.

Skolmaten får inte smaka bra!

Nu tar jag lite timeout från fildelning och klimat. Istället ska jag ta upp annat som stör i vårt samhälle. Detta stör mej verkligen. Det handlar om en kock som jobbar för en skola i Västsverige. Enligt hans arbetsgivare, Kungsbacka kommun, lagar han för bra mat vilket är orättvist mot andra skolor. De vill ha bort honom för att han är för bra och de har ett svepskäl till: nämligen att han tar upp för mycken tid. Bloggaren Erixon kallar detta för "ännu ett bevis på att Sverige mentalt är ett kommunistiskt sovjetsamhälle". Det är dock värre än så för detta rättvisetänkande, där ingen vare sej får sticka upp eller ut, är äldre än Sovjet och är så djupt rotat att vi inte vet dess ursprung.

Aksel Sandemose som var den förste att beskriva detta i sin bok "en flykting korsar sitt spår" hade verkligen känt igen detta. Det handlar förstås om Jantelagen, så kallad efter en fiktiv stad i Danmark där denna "stick inte ut"-mentalitet efterlevdes strängt.

Det Erixon skriver, att skolförvaltningen borde få sparken, är helt rätt. Så får man inte bete sej gentemot en person som försöker göra nåt bra för sina medmänniskor.

Populära inlägg