söndag 10 juli 2011

Inför körkort för cykel!


Ni cyklister bör verkligen lära er en rejäl dos trafikvett! Ni är den absolut sämsta kategorin trafikanter som finns! Inte nog med att ni ofta kör som vettvillingar, oavsett hastighet, ni är alltid i vägen för oss andra.

Efter den litanian (klagolåten alltså) går jag ner i tonläge en aning. Men bara en aning. För följande saker ser man sällan en gångtrafikant, bilist eller MC-förare göra regelbundet och i större antal:

# parkera mitt framför ingångar till portar eller affärer så det blir svårt för andra att passera
# färdas mitt i gatan och komma till dess ände utan att titta åt endera hållen för att sen bara köra rätt ut
# färdas på gågator, motorvägar och liknande färdvägar som endast är tillåtna för en viss typ av fordon
# strunta i skyltningar och streck i gatan

Märkligt nog får cyklister påfallande ofta rätt i tvister där en olycka skett, trots att det till 99 % är ert fel att olyckan skett! Körkort skulle verkligen behövas för alla cyklister och ett stort antal lektioner i trafikvett dessutom. För det är inte bara att hosta upp lite pengar för en tvåhjuling och sen ge sej ut i trafiken. Det finns faror där ute som ni ofta struntar totalt i. Nej, skärpning cyklister! Ni är en skam för alla trafikanter så länge så många av er uppför sej så hänsynslöst. Det är som om regler inte gäller för er. I det här fallet är det helt ok att dra alla över en kam för hittills har jag inte sett en enda cyklist som följt trafikregler eller skyltningar helt korrekt. Fy skäms!

Bildsöndag

Efter att ha fått sån "oerhört" stor uppmärksamhet av maestron själv (var är min loge, mina blommor och chokladaskar?) tar jag itu med mina vanliga sysslor. Bildsöndag blir det även idag. Vassego!

Den här bilden kommer jag faktiskt inte ihåg att jag tagit men EXIF-informationen säger att det är min kamera och ingen annan har tagit några bilder med den så det måste vara jag.

Bild från en vandringsled strax norr om Malung. Fina näckrosor.

Liten ironi faktiskt. En påse "naturchips" har hamnat i naturen.

En soffa i naturen. Ska björnarna sova i den?
Stockholm som det såg ut våren 1994. Bilden tagen från en av djurgårdsfärjorna.

Populära inlägg