måndag 7 juli 2014

Dumheter världen över

En man hänger ut en flagga och blir misshandlad för det. Kom igen, pojkar, det är bara lite tyg med olika mönster på. Inget att bli skogstokig över.

Värre är det att en människorättsaktivist dömts till 15 års fängelse för att ha stått upp för den vanliga människan mot det omänskliga, dvs myndigheter och religiösa tokar.

På bästa debattplats i DN skriver jurister och patenttroll att det behövs bättre skydd för uppfinnare. Annars snor andras deras verk, hävdar man. Den eller de som för ca 7000 år sen uppfann hjulet hade inget patentverk i ryggen, ändå gav det en massa jobb. Nej, släpp den marknaden fri och låt uppfinnarna få den uppmärksamhet och ekonomiska ersättning de förtjänar.

Vi måste ta bort alla dessa tvättstugor. De är ju bara en grogrund för våld, övergrepp och invektiv. Ironi och sarkasm åsido, hur vore det om samhället gjorde sin plikt och folk hjälpte varandra istället för att klaga till myndigheterna hela tiden? Jag menar så här: gå flera stycken till tvättstugan och var med varandra hela tiden. Myndigheternas enda svar blir ju bara övervakningskameror, en passiv åtgärd som inte leder till nåt konstruktivt.

Mänskligheten är en underlig sort, ändå så rolig. Kanske vi ska avsluta med lite roliga dumheter?
Populära inlägg