fredag 25 januari 2008

Återvinningsslöseriet

Gick förbi en återvinningsstation idag och såg de vanliga som slängde en massa skräp i allehanda former. Men en typ väckte min uppmärksamhet speciellt för han kom i sin bil, steg ur och började snacka med en kompis medan han skulle göra sej av med sitt "skräp". Det enda han hade var en normalstor plastkasse med lite tidningspapper i. Det skulle han alltså slänga i pappersåtervinningscontainern!

Detta kallar jag återvinningsslöseri eftersom han använde sej av en stor bil för att frakta sej och en liten kasse till en återvinningsstation. Jag har många fler exempel på sånt här slöseri. Många kommer med en enda kasse som de slänger. Andra som har stora saker som egentligen ska till tippen* bara ställer dessa saker vid containrarna och åker sin väg. Andra åter lever efter den moderna devisen slit-å-släng och hivar i fullt användbara ting. Jag vet inte hur många äggskedar, fullt fungerande hårtorkar och andra saker som jag räddat från dessa containrar.

*Tippen där jag bor ligger avsides i skogen, ca 2 km från samhället, och inte många utsocknes, som jag är, känner till var den finns. Det är inte heller många äldre som orkar gå dit. Vägen dit är dessutom inte asfalterad, full av gropar och kantad av "hotfull" skog.

Populära inlägg