onsdag 12 december 2012

12 12 12


Talmystiken tätnar, eller hur? Alla dessa siffror som enligt numerologer betyder någonting. Det har varit likadant alla de åren som varit ända sen 2001. Man skulle gifta sej 01-01-01, 02-02-02 osv för att få tur i kärleken, och annat sånt larv. I år tar det slut för vi har bara tolv månader på ett år, nästa år är det 2013 och till och med en av sjukvårdsmyndigheterna påhittad figur blir avlivad idag. Bra för Skatteverket ifall nån med personnumret 121212-1212 skulle ha blitt till idag.

Det är så tröttsamt med alla som läser in nåt speciellt i ett tal. Det är ju bara en siffra på ett papper, en skärm eller vad som helst. Siffrorna i sej betyder inget alls. Jag menar nu inte att jag vill förbjuda någon att hålla på med siffermagi, men jag säger min mening och den står jag för. Det är bara larv om man tror på talmystik, stjärnornas position och liknande. Det är endast vår hjärnas behov av symmetri som spökar här. Kanske inte så konstigt att alla dessa undergångsfantaster har valt ett relativt osymmetriskt tal för jordens påstådda undergång. Vi får väl se nästnästa fredag. Då har jag i alla fall planerat in en egen liten fotosession med snön som modell. Jag har inte tid med jordens undergång eller nåt annat.

För övrigt tycker jag att datumet och klockslaget 20:12, 20/12 2012 är bättre."Att läsa citatböcker är en bra sysselsättning för en obildad människa."

Populära inlägg