söndag 17 februari 2013

Bildsöndag


Dags igen för lite sport i rutan! Här är bilder från senaste Skinnarloppet i Malung. För den som inte känner till det så är det en miniversion av Vasaloppet. Det har gått i trakten sen 1924 och har tjänat som ett sorts uppvärmningslopp inför just Vasaloppet. I år blev det intressant då många av de som brukar frekventera sträckan Sälen-Mora första söndagen i mars var med.

En intressant grej är att man som fotograf bland många andra fotografer inte syns. Det är kul att se folk vara sej själva och inte bli spända eller smilar upp sej när kameran vänds mot dom.

Vinnare blev Jerry Ahrlin före Jörgen Aukland. Detta skrivs samtidigt som tokiga österrikare skriker ut sin glädje över vinsten i utförsåknings-VM på hemmaplan. Här följer ett mindre collage med bilder från Skinnarloppet.
En film från detta evenemang finns att beskåda på Youtube. Se här:


"Att döma av världshistorien har rättvisan alltid befunnit sig i underläge."

Vetenskapshörnan: De verkliga katastroferna

När meteoren först syntes över Ryssland. Bild från RT Video via Watts Up With That.
Här stirrar folk som tror på den mänskligt inducerade globala uppvärmningen sej blinda på sina modeller medan verkligheten knackar på utifrån i form av asteroider och meteorer. Nedslaget var lika kraftigt som 30 hiroshimabomber. Det är ju inte för inte att det engelska ordet för katastrof, disaster, är bildat av ett latinskt ord som ordagrant betyder av, från stjärnorna. Vårt ord katastrof är av ett grekiskt ord som betyder nedvändning, även i betydelsen plötsligt slut. Det syftar utan tvivel på nåt som kommer plötsligt och som hotar oss alla.

Som vanligt dyker dårar upp och kommer med de mest otroliga påståenden. Såna ska man förstås inte tysta men det är viktigt att ingen tror på sånt larv. Hoppas ingen normalt funtad människa tror honom.

Här är å andra sidan en sansad person ni borde lyssna på:

"Jag skulle faktiskt behöva en axel att gråta emot"

Populära inlägg