lördag 15 mars 2014

Vetenskapshörnan: Ironiskt om global uppvärmning

En föreläsning om människans eventuella påverkan på klimatet fick ställas in sen Al Gore-effekten slog till igen, i form av en totalt oväntad snöstorm. Det är nästan som om naturen räcker långfingret åt alla klimatalarmister ibland. Men måste även vi realister drabbas också? Igår morse var det vår, lite disigt kanske men relativt varmt och gott ändå, men på kvällen slog det om och vintern kom tillbaka!

Så här såg det ut igår kväll:
 Så här ser det ut idag från mitt fönster:
"I'll stay as long as you don't push me away."

Fem fakta om religion

1: Dopet handlar inte om att ge barnet ett namn, det är högst världsliga faktorer som spelar in där. Dopet handlar om att ta upp barnen i den religiösa gemenskapen.

2:  Det är faktiskt inte klarlagt om någon enda av de som sagts ha grundat alla större religioner idag nånsin har existerat. Vi har bara respektive religioners skrifters ord på detta. Några fysiska bevis i form av skrifter eller saker skapade av dessa personer finns inte.

3: Medlemskapet i Svenska kyrkan minskar. Kanske folk har kommit till insikt om dessa saker jag påpekat ovan.

4: Till och med ledande religiösa människor har problem med att tolka sina respektive religiösa skrifter. Det är som om dessa skrifterna är medvetet luddiga i sina läror. Man kan fråga sej varför.

5: Religiösa personer säger att just deras religion är en fredlig religion, men i stort sett alla religioner har stått för de värsta övergreppen i världshistorien, i form av krig, förtryck och förföljelser av oliktänkande."He does nothing,
the boy does nothing"

Populära inlägg