måndag 28 februari 2011

Internationella musarmsdagen idag 28 februari

Idag ska vi alla lida tillsammans, alla vi som på nåt vis får ont i händerna, handlederna eller fingrarna av för mycket musanvändande eller skrivande. Då och då får jag ont i handlederna av för mycket skrivande eller musande men det brukar gå över om jag sätter mej vid TVn en stund. Sova på saken gör också underverk för handlederna.

Tack till En elak jävel.

Möjligheten till liv på andra planeter har ökat

Jag har tidigare skrivit lite kort om Keplermissionen och dess rymdteleskop som söker efter planeter kring andra stjärnor i ett område intill konstellationen Svanen. Den här Youtube-filmen på dryga 24 minuter beskriver det minst lika bra, om inte bättre. Så ta en titt och förundras över hur långt vi redan kommit i vårt sökande efter möjligheten att hitta liv på andra planeter.

Vi har redan hittat långt över 1000 planeter med hjälp av Kepler så man kan ju tänka sej vad nästa stora teleskop, James Webb-teleskopet kan hitta när det väl kommer upp. 2014 har nämnts som uppskjutningsår, 2015 verkar troligast men ända till 2018 har det mumlats om. Hoppas det blir tidigare än så.

Populära inlägg