onsdag 4 juni 2008

Beslut om "folkmord" dröjer

Idag var det tänkt att vår regering skulle begå folkmord genom klubbandet av nya försäkringsregler. Men det verkar som om en del fått kalla fötter för i skrivande stund pågår debatten ännu. En del kanske tar sitt förnuft till fånga. En kan alltid hoppas.

Gaspedalen i botten, Svensson!

En avhandling vid Lunds universitet visar att svenskar kör som dårar. Det behöver man dock inte nån forskare för att fatta. Min inställning är aningen kluven. Ena sidan av mej tycker det är hemskt att de kör som dårar men samtidigt tycker jag det ser häftigt ut när de drar på. Jag sitter på första parkett här vid mitt fönster och kan se hur vissa dagligen drar på för kung och fosterland ut ur rondellen. Att det är farligt att köra fort och att skadorna är fruktansvärda om man kraschar, det kommer man inte ifrån.

Vi får helt enkelt acceptera att det finns fartdårar och njuta av dom som klarar sej. För det största problemet är förstås inte farten, det är alkoholen. De allra flesta som kör för fort är inte berusade, om man inte tänker sej att farten berusar. Det borde sättas in mer resurser mot alkohol i trafiken än att mäta hastigheten med kameror som ändå bara förstörs av flåbusar.

Populära inlägg