måndag 21 september 2009

USAs senat ger världen hopp om förbättring

Den amerikanska senaten vill inte ge klartecken för en klimatlagstiftning i år. Kina vill inte sänka sina utsläpp, inte heller Indien och vill inte dessa länder göra nåt kommer inte heller Ryssland att göra nåt. Sydafrika vill också utvecklas och kommer inte att göra nåt, trots Reinfeldts försök att påverka dom vid det senaste besöket där. Det finns hopp om en bättre värld. De kan tjäna pengar på denna klimatbluff även utan att tvinga på oss vanligt folk detta lurendrejeri. Vad bra att vi inte får nåt klimatavtal. Jippi! Om vi nu kan bli av med de mest rabiata idéerna kring människans påverkan av klimatet så skulle vi få en bättre värld, både för oss och det vi lever i.

Samtidigt som detta antisnillenas möte i Köpenhamn ska äga rum ska Dansk Folkeparti, detta främlingsfientliga knasparti, anordna ett antiklimatmöte. Smaka på ordet, antiklimatmöte. Det låter som nåt för vår skeptiker som på sista tiden hittat både det ena och det andra ordet skapat kring detta ord klimat. Det ena är tokigare (koldioxidbantare) än det andra (klimatbekämpning). Värst av alla är nog ändå den yrkestitel Volvo gett en av sina medarbetare, koldioxiddirektör. Löjligt nog godkänner det inbyggda rättstavningsprogrammet i Firefox dessa ord!

Appendix:
Att miljörörelsen och dess ideologi (eng. environmentalism) till stora delar är ond är en sak, men att de lyckats få politikerna att gå i deras ledband är alldeles för mycket. Människan är en del av naturen och det vi gör är helt i linje med vår natur, så som vi är skapta av den.

PS Detta är bra skrivet. LÄS! DS

Populära inlägg