fredag 21 januari 2011

Radiostationer i Canada vill se över bannlysningen av "Money For Nothing"

Den som läser min blogg regelbundet minns säkert mitt inlägg från förra fredagen om hur ett råd som handhar frågor rörande radio i Canada hade förbjudit radiokanalerna att spela den oredigerade versionen av Dire Straits "Money For Nothing". Nu har man bett detta råd att tänka över sin ståndpunkt, framför allt sen ett stort antal klagomål kommit in till dom om just det beslutet. Sen har många radiostationer helt blankt struntat i beslutet och fortsatt spela låten i sin helhet.

 Såna här påbud är så felaktiga som förbud nånsin kan vara. Det handlar ju inte om att korsa ett järnvägsspår eller ställa sej mitt i vägen för en långtradare. Det är ord det handlar om och när vi tar bort rätten att uttala vilka ord vi vill så är total censur inte långt borta. Vad är nästa steg, tankeförbud?

Handeln med utsläppsrätter inom EU stoppad - var är Al Gore?

Det kostar på att spruta eld och svavel
Flera attacker mot många EU-länders konton för utsläppshandeln med koldioxidutsläpp har den sista tiden ägt rum och det har resulterat i att många sköna miljoner kr försvunnit. Nu är handeln temporärt stoppad tills man kommit underfund med vad som egentligen har hänt. 92 miljarder uppgår den totala handeln med dessa utsläppsrätter till enligt den senaste mätningen. Det är stora pengar på spel i koldioxidbedrägeriet. De pengar som försvunnit är bara småpengar i sammanhanget och dessutom bara på en liten marknad, nåt som kallas spotmarknaden. Men det är ändock pengar som vi vanliga människor i Europa inte får se eftersom vi inte har någon rätt till våra egna pengar längre. Fler hackare som kan ta tillbaka åtminstone en del av våra pengar behövs!

Dessutom behöver vi bli av med denna utsläppsrättshandel. Lurendrejeri på hög nivå är vad det är.

Pengar saknas alltså, var är Al Gore?

Populära inlägg