måndag 24 november 2008

Detta är den verkliga nätkriminaliteten

Medan det kulturella etablissemanget med rika artister i spetsen ställer sej bakom en idiotlag som bara syftar till att behålla status quo pågår en kriminalitet som verkligen bör bekämpas, nämligen kreditkortsfusk, handel med kort som antingen direkt stulits eller vars tillhörande kontos information stulits samt en hel del annan internetbaserad kriminalitet. Det här är verkligen nåt att se upp med. Vi har inte drabbats hittills i min familj men man vet ju aldrig. Man kan även råka ut i affärer med mindre nogräknad personal, som kanske inte bara lurar kunden på pengar utan även sin arbetsgivare.

Jag anser att orsaken till att detta hittills inte prioriterats hos lagstiftare, politiker och de ansvariga för att lagarna på området efterlevs beror på att detta är en typ av kriminalitet som främst drabbar "vanligt" folk och dessa har sällan en röst med hög profil i samhället. Men nu kanske det händer något, inte mycket men något i alla fall. Låt oss hoppas.

Svar på tal

Härom dagen skrev Lars Bern om sitt tvivel på att människan klarar av att påverka klimatet i den utsträckning som IPCC och bl a Al Gore anser att vi gör. Sen dess har det kommit kritik mot hans ledare. Igår söndag kom så två svar på tal. Det ena var hans egen artikel i SVD, det andra var en snöstorm vars like inte skådats på länge i Östsverige. Man kan undra vad olyckskorparna har att komma med nu när det visar sej att gångna oktober varit den kallaste på över 100 år samt att november hittills bjudit på de lägsta temperaturerna på länge. Är det normalt med snöstormar i november? Ja, det skulle jag vilja påstå. Ovanligt, men normalt.

Den här bloggen sammanfattar Berns artikel rätt bra. Bättre än vad jag själv skulle kunna skriva det.

Populära inlägg